|

Rus bilim insanları Bitcoin için herkesi tehlikeye atmış

Rusya’da bir nükleer silah araştırma merkezinde çalışan bilim insanları, para uğruna tesisin süper bilgisayarlarını tehlikeye attı. Durumu fark eden yetkililer inceleme yaptığında, tesisin süper bilgisayarlarını kullanarak Bitcoin madenciliği yapıldığı anlaşıldı.

Yeni Şafak
15:10 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 15:15 - 11/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Tesisin bilgisayarlarını internete bağlayan Rus bilim insanları herkesin hayatını tehlikeye attı.
Tesisin bilgisayarlarını internete bağlayan Rus bilim insanları herkesin hayatını tehlikeye attı.

Son zamanlarda kripto para piyasasında yaşanan düşüşün üstüne bir skandal haberde Rusya’dan geldi. Rus haber kaynaklarınca ifade edilen habere göre bir nükleer silah araştırma merkezinde çalışan bilim adamlarının tutuklanmıştı. Fakat tutuklanma nedeni bu zamana kadar kesinlik kazanmamıştı. Ama nedeni sonunda açıklandı.

Yapılan araştırmaya göre nükleer silah araştırma merkezinde çalışan bilim insanları, tesiste bulunan süper bilgisayarlar ile Bitcoin madenciliği yapmış. Tesisi büyük tehlikeye atan bu bilim insanları olay fark edilir edilmez hemen tutuklandı.


Bildiğiniz gibi Bitcoin madenciliği yapılabilmesi için bilgisayarın internete bağlı olması gerekiyor. Güvenlik departmanının ifade ettiğine göre ise nükleer teknolojilerle ilgili çalışma yürütülen hiçbir cihazın internete bağlanmaması gerekiyor. Çünkü çevrimiçi bir nükleer teknolojinin kontrolünün kötü niyetli bir hackerın eline geçmesini hiç kimse istemez ve bu tehlike göze alınabilmesi dahi düşünülemez. Göze alındığı taktirde sonuç büyük bir felaketle sonuçlanabilir.

Hal böyle iken tesiste çalışan bilim insanlarını bu tehlikeyi göze almaları ise herkesi şaşkına uğrattı. Neyse ki yetkililerin durumu erken fark etmesi olası bir tehlikenin oluşmasının önüne geçti.

#Rusya
#Nükleer
#Bitcoin
6 yıl önce