|

Samsung açıkladı; Note 7 geri dönüyor!

Samsung'un fiyaskoyla sonuçlanan akıllı telefonu Note 7 geri dönüyor. Samsung tarafından yapılan açıklamada; telefonun bileşenlerinin yenileceği, batarya kapasitesinin düşürüleceği ve daha düşük fiyattan satılacağı ifade edildi.

Yeni Şafak
15:46 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 16:32 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Samsung Galaxy Note 7, özellikle mercan mavisi rengiyle oldukça beğenilmişti.
Samsung Galaxy Note 7, özellikle mercan mavisi rengiyle oldukça beğenilmişti.

Güney Koreli teknoloji lideri Samsung'un geçtiğimiz yıl ağustos ayında tanıttığı Note 7 her anlamıyla olay olmayı başardı. Tasarımı ve güçlü özellikleriyle dikkat çeken telefon, ilk etapta adeta piyasayı kasıp kavurdu. Sonrasında telefonun bataryasında sorun göstermesi ve patlama olaylarının cereyan etmesiyle üretimi durdurulan Note 7 piyasadan geri çekildi.



Geçtiğimiz aylarda telefonun elden geçirilerek yeniden piyasaya sürüleceği iddia edilmiş fakat bu iddia Samsung tarafından yalanlanmıştı. Fakat Samsung, bir açıklama daha yaparak geri adım attığı resmileştirdi. Yapılan açıklamada bazı Note 7'lerin bileşenlerinin, yarı iletken ve kamera gibi modüllerinin ayrıştırılarak test ürünlerinde kullanılacağı ifade edildi.



Diğer telefonların parçaları ise güvenilir kaynaklara verilerek yeniden dönüştürülecek. Yenilenen ve geri dönüştürülen parçalarla Note 7'ler yeniden üretilecek. Fakat bu yeni telefonlar farklı bir isimle piyasaya sürülebilir. Ayrıca yapılan açıklamaya göre yenilenen Note 7'ler ABD ve Avrupa'da satışa sunulmayacak.



Ayrıca yenilenecek telefonların bataryasına ilişkin Samsung'un önünde iki seçenek bulunuyor. Ya Note 7'nin batarya kapasitesi düşürülecek ya da sekiz aşamalı testten geçirilmiş yeni nesil batarya kullanılacak.



Diğer taraftan yenilenen Note 7'nin düşük fiyattan satışa sunulması veya kiralama yönteminin uygulanması bekleniyor. Zira Note 8'in fiyatının yüksek bulunması halinde insanların Note 7'ye yönelebileceği öngörülüyor.






#Samsung
#Note 7
7 yıl önce