|

Samsung aştı: Parmağınızı kulağınıza götürerek konuşun!

Akıllı kemer, akıllı bileklik ve temassız konuşturan kayış!

Yeni Şafak ve
16:11 - 1/01/2016 Cuma
Güncelleme: 14:11 - 1/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Samsung'un önümüzdeki hafta Las Vegas'ta başlayacak CES Fuarı'nda tanıtacağı ürünler yavaş yavaş netlik kazanıyor.



Bildiğimiz gibi CES Fuarı teknoloji dünyasının nabzının tutulduğu etkinliklerden birisi. MWC'den farklı olarak mobil ağırlıktan ziyade daha eşit bir dağılım var burada. Yani akıllı telefonlardan, arabalara kadar envai çeşit farklı kategoride ürün tanıtılıyor.



İşte Samsung'un

üç tanesi de firmanın Ar-Ge tasarımının gözdeleri olan, yenilikçi ürünlerin geliştirildiği C-Lab (Creative Lab) biriminden çıkma konseptler.



Ürünlerden ilki

WELT

ismini taşıyan bir akıllı kemer. Alet asıl işlevi olan kemerlik görevini yerine getirmenin yanısıra bizim belimizi ölçmekten tutun da, yeme alışkanlıklarımıza, adımlarımıza ve dahası ne kadar oturduğumuza kadar bir sürü ölçüm yapıp bizi bilgilendiriyor. Daha sonra toplanan bu verilerin işlenmesi ertesinde de bize bir sağlık planı çıkarıyor.







Samsung'un ikinci konsepti bilekliğimsi gibi bir şey. Tam karşılığı yok ama görsele baktığımızda anlaması kolaylaşıyor. Alet el hareketlerimizle yönettiğimiz bir kontrolör işlevi görüyor ve VR (Sanal Gerçeklik) cihazlarıyla aradaki bağlantıyı sağlıyor. Yani bunu elimize takıyoruz ve elimizi oynatarak VR içeriği artık neyse (örn. oyun) onu kontrol ediyoruz.







Üçüncü ve son ürünümüz ise

TipTalk

isimli bir diğer '

gelecek de bir gün gelecek

' formunda yenilikçi bir ürün. Bunun da olayı şu: Kulaklığa gerek bırakmadan parmağımızı kulağımıza dokundurmak suretiyle bizim telefondan gelen sesleri işitmemizi sağlıyor. Bu sayede kalabalık ve gürültülü ortamlarda dahi rahatlıkla iletişimimizi sürdürebiliyor, telefonumuzu cebimizden çıkarmadan konuşabiliyoruz. Bir saat kayışına benzeyen TipTalk 'u akıllı saatlere takmak suretiyle aktif ediyoruz ve daha akıllı telefonumuzla eşzamanlayabiliyoruz. Ki bu sayede de 'konuş-yazsın' işlevini kullanabiliyoruz.






Gördüğümüz gibi hepsi de birbirinden canavar üç tane konsept var karşımızda. Özellikle üçüncüsü ciddi şekilde büyük bir potansiyel vaat ediyor ki yaygınlaşmaması için hiçbir sebep yok.



Velhasıl başta da dediğimiz gibi tüm bu ürünler CES 2016 ile birlikte (6-9 Ocak) gün yüzüne çıkacak. Detaylansın paylaşacağız hepsini inşallah.







#samsung
#CES 2016
#TipTalk
#WELT
#akıllı saat
#Samsung Gear S2
8 yıl önce