|

Samsung’un yeni telefonlarında artık bulunmayacak

Samsung, her tanıtımda rakiplerine gönderme yaptığı 3.5 mm’lik kulaklık girişine veda etmeye hazılanıyor. Daha öncesinde bu girişi kaldıran firmaları ciddi şekilde eleştirelere maruz bırakan Samsung, kendisi de aynı tasarım değişikliğine giderek kablosuz teknolojilere yöneleceği iddia ediliyor.

Yeni Şafak
10:56 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:13 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Samsung, Galax Note 10'da 3.5 mm kulaklık girişini kaldırmayı planlıyor.
Samsung, Galax Note 10'da 3.5 mm kulaklık girişini kaldırmayı planlıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, her tanıtımda 'hala 3.5mm kulaklık giriş var' diyerek en büyük rakiplerine gönderme yapıyordu. Lakin söylentilere göre yeni cihazlarında 3.5 mm’lik girişe veda etmeye hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi 3.5 mm’lik kulaklık girişi ilk olarak Apple tarafından kaldırıldı. Cihazın daha ince bir tasarıma kavuşmasını engellediği ve geleceğin teknolojisinde kabloya yer olmadığı gerekçesiyle cihazlarından 3.5 mm’lik girişi kaldıran Apple’ı eleştiren diğer firmalar da takip etmeye başladı. Samsung’un da bu furyaya uyacağı belirtiliyor.


Firmanın bu değişikliği yeni çıkaracağı kablosuz kulaklıkların satışını desteklemek için yapacağı düşünülüyor.

Güney Koreli teknoloji devinin 3.5 mm’lik kulaklık girişini birkaç ay sonra tanıtacağı Galaxy S10’da kaldırmayacağını belirtmekte fayda var. Ancak önümüzdeki yılın sonuna doğru tanıtılacak olan Note 10 modelinde kulaklık girişine veda etmeyi planlıyor.

#Samsung
#3.5 mm’lik kulaklık girişi
#Apple
6 yıl önce