|

Tablet davasını Apple kazandı

Avrupa Birliği’nin en yüksek ticari mahkemesi, Xiaomi Mi Pad kararını kamuoyuna açıkladı. Mi Pad markası için Avrupa hayali suya düştü.

Yeni Şafak
15:24 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:31 - 7/12/2017 Perşembe
Diğer
Xiaomi Mi Pad ile Apple iPad arasında tasarım olarak neredeyse hiçbir fark bulunmuyor.
Xiaomi Mi Pad ile Apple iPad arasında tasarım olarak neredeyse hiçbir fark bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki firmalar arasında yaşanan rekabette çoğu zaman Apple gibi dev şirketler kazanan olur. Xiaomi ile Apple arasındaki hukuksal süreçte Apple, Çinli rakibi Xiaomi’ye karşı kazanan taraf oldu.

Apple’ın iPad’leri, Android’in yükselen yıldızı Xiaomi’nin Mi Pad’lerine karşı açılan davayı kazandı. Avrupa pazarında Mi Pad isminde bir markanın satışı yapılamayacak. Çinli üreticinin bu darbeyle beraber Avrupa’ya açılma hayalleri de suya düşmüş oldu.


Avrupa Birliği’nin mahkeme kararı, Mi Pad’in, iPad’lere isim ve tasarım açısından çok fazla benzediğini ve bu durumun tüketicileri yanlış yönlendirebileceğini belirtiyor.

Xiaomi, elektronik cihazlar ve telekomünikasyon hizmetleri ile ilgili olarak ‘Mi PAD’ markasını Avrupa pazarında tescillemek için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne başvuru yapmıştı. Bunun üzerine Apple itiraz ederek karşı dava açmıştı. 2016 yılında açılan davada sona gelindi ve Xiaomi’nin Apple ürünlerine benzeyen isim ve tasarımları Çinli üreticinin davayı kaybetmesine neden oldu.

#Apple
#Xiaomi
#tablet
6 yıl önce