|

Xiaomi sesli asistanı 100 milyonu aştı

Xiaomi CEO’su Lei Jun, firmanın sesli asistanı XiaoAI’nin 100 milyon kullanıcıya ulaştığını sosyal medya hesabından paylaştı. Çinli üreticinin sesli asistanı geçtiğimiz yıl tanıtılmıştı.

Yeni Şafak
11:30 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 11:35 - 5/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Xiaomi'nin sesli asistanı rakipleriyle benzer özelliklere sahip.
Xiaomi'nin sesli asistanı rakipleriyle benzer özelliklere sahip.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, geçtiğimiz yıl Nisan ayında kendi ülkesi için XiaoAI isimli bir sesli asistan geliştirmiş ve satışa sunmuştu. Bu asistan Xiaomi telefonlar, akıllı hoparlörler ve akıllı ev ürünleriyle uyumlu olarak kullanılabiliyor. Xiaomi CEO’su Lei Jun, yaklaşık 10 ay önce satışa sunulan ürünün 100 milyon kullanıcıya ulaştığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Dil avantajı sayesinde devleri geride bıraktı

Çin pazarında sesli asistan çeşitliliği oldukça fazla ancak XiaoAI sesli asistanı Xiaomi ekosistemindeki ürünlerle daha uyumlu olduğu için çok hızlı bir şekilde popüler oldu. Google Asistan, Amazon Alexa ve Apple Siri gibi popüler sesli asistanlar Çin’e özel geliştirilmediği için dil problemi yaşıyor.


Tasarım olarak Google'ı örnek alıyor

Xiaomi’nin tasarım ve kullanılabilirlik konusunda Google Asistan’ı örnek aldığı açıkça görülüyor. Kullanım bakımından diğer sesli asistanlar gibi uygulama açma, fotoğraf çekme, hava durumu, kamera yardımıyla çeviri yapma işlevleri yerine getirebiliyor.

Xiaomi’nin paylaştığı verilere göre akıllı hoparlörlerin alarmıyla her gün 853 bin kişi uyanıyor. Son olarak sesi asistan entegreli bu hoparlörlerden sadece Tayvan’da günlük 1 milyon 354 bin saat müzik dinlendiği belirtiliyor. Henüz farklı diller için destek vermese de Xiaomi’nin sesli asistanı Çince ile önemli bir Pazar büyüklüğüne ulaşmış.

#Xiaomi
#XiaoAI
#sesli asistan
5 yıl önce