|

Yenilenen iPhone'lar sıfır değilmiş

Satış sonrası destek servisi ile güven veren Apple, kullanıcılarını hayal kırklığına uğrattı. ABD'li teknoloji devinin, arızalı telefonları sıfır modeller yerine yenilenmiş ve onarılmış cihazlar ile değiştirdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:08 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:20 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Apple'ın arızalanan cihazları, yenilenmiş ve arızaları giderilmiş ürünlerle değiştirdiği ortaya çıktı.
Apple'ın arızalanan cihazları, yenilenmiş ve arızaları giderilmiş ürünlerle değiştirdiği ortaya çıktı.

Teknoloji devi Apple'ın satış sonrası destek konusundaki özverili tutumu, kullanıcılarının tercihini etkileyen en önemli etken arasında yerini alıyor. Özellikle arıza durumunda sıfır cihaz ile değişim işlemi gerçekleştiren Apple, meğer kullanıcılarına sıfır cihaz vermiyormuş.



Danimarka'da yaşayan David Lysgaard adında bir kişi, 2011 yılında aldığı iPhone 4'ünü bir sene sonra kırmış ve Apple'dan kırılan cihazı yerine yeni bir cihaz aldı. Fakat bu kişi kendisine verilen cihazın yeni olmadığını, yenilenmiş cihaz olduğunu fark etti.



Yani kısacası Apple'ın, arızalanan cihazları alıp sıfırı ile değiştiriyoruz dediği cihazlar aslında arızaları giderilmiş, kırık yerleri onarılmış telefonlarmış.



The Local Denmark'ın haberine göre; David Lysgaard bunu fark eder etmez mahkemeye başvurdu. Danimarka'daki mahkeme kişiyi haklı bularak ülkedeki satış yasası gereğince yenilenmiş cihaz ile sıfır cihaz satışı arasında bir fiyat farkı bulunduğu, bu fark sebebiyle de Apple'ın yenilenmiş cihazları kullanıcılara veremeyeceği kararını aldı.




Bu durum üzerine Amerika'daki kullanıcılar, Danimarka'da sonuçlanan davayı emsal alarak Amerikan mahkemelerine sunmaya hazırlanıyor. Apple yenilenen cihazların sıfır modellerle eşdeğer olduğunu savunsa da, bu dava ABD mahkemelerince emsal kabul edilirse teknoloji devinin başı derde girecek.


#Apple
#David Lysgaard
#iPhone
7 yıl önce