|
İslam dünyasında lider kim olacak?
Hayrettin Karaman Hoca ''İslam dünyası liderini bekliyor'' başlıklı yazısında Yemen özelinde İslam aleminin sorunlarını çözebilmek için ekonomik ve siyasi alanda birlikte hareket etmek gerekliliğini yazdı. Aynı yazısında 2 Müslüman savaştığında ölenin de öldürenin de haklı olamayacağını ve üstü örtülü olarak da “şehit olamayacaklarını” ifade etti.

Bu kadar yalın bir gerçeği dile getirmek, Müslüman alim ve aydınlar için acaba niçin güç? Müslümanların birbirleri ile savaşması Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamberimizin sünnetine aykırıdır. İslam davası için yola çıkanlar Müslüman kanı akıtarak bu kutlu yolculuğu kirletiyorlar. Yaptıklarının İslam ile alakası yok. Şia'nın, Sünni ekolün, IŞİD'in, el-Kaide'nin öldürdükleri her Müslüman için sorumlulukları var. Dinin yasakladığı bir işi yapıyorlar. Allah'ı, Kitab'ı, Resul'ü bir olanların diğer anlaşmazlıklar için birbirlerini öldürmeleri ve bu uğurda ölmeleri şehadet değildir.

İslam dini barış ve kardeşlik dinidir. Tebliğ, gönüllerde Allah sevgisini yeşertmektir. Meselelerine vahşetten başka çözüm yolu bulamamış bir din, hangi gönlü fethedip nasıl taraftarlar bulacak? Allah'ın kelimeleri bilmeyenlerin gönüllerine nasıl taşınacak? Bu dinin mensupları olarak bizler din kardeşlerimizin yaptıklarını nasıl savunacağız? Gönüllerimizde kan bağından öte kardeşlik bağını nasıl kuracağız?

Kendi adıma söyleyeyim Yemen'e bomba yağdırmak için düğmeye basan el; seni kardeşimden öte din kardeşim olarak sevmiyorum. Yemen'i kan gölüne çeviren Husiler ve arkasındakiler, sizi din kardeşim olarak görmüyorum ve sevmiyorum. Suriye'de, Irak'ta hangi mezhepten olursa olsun elinde Müslüman kanı olanlar sizlerle de ortak bir dinimiz yok. Müslüman Kürt kardeşlerim Müslüman bir topluluğa kurşun sıkamazsınız. Müslüman Kürtlere ehl-i İslam kurşun sıkamaz. Din alimi değilim. Ama dinim hususunda cahil de değilim. Hiç kimse inandığım, hayatımı ona göre düzenlediğim, inancımın bedelini ödeyerek nefes alıp verdiğim dinimi kendi hevasına ve kafasına göre değiştiremez.

Din kardeşlerimi sevmek istiyorum. Ama nefret doluyum. Ters birşeyler yok mu? Müslümanlar, haçlı zihniyeti ve sömürgecileriyle elele, kolkola yaşayıp giderken, birbirleri ile boğaz boğazalar. Ters bir şeyler yok mu? Nasıl bir din anlayışları var. Benim dilim varmıyor. Hayrettin Karaman Hocam siz söyleyin, bunlar gerçekten Müslüman mı?


İslam liderini bekliyor!

Aynı yazısında Hocamın temennisi bu yönde. Keşke öyle olsa. Bir lider arayacak kıvama gelen toplumun lideri içindedir. Şartlar olgunlaşmışsa lider nasılsa ortaya çıkar. İslam aleminde durum o kıvama gelmekten ne kadar da uzak. Çünkü herkes lider olmak istiyor. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Liderlik her türlü inancın önünde gidiyor. İslam'da liderlik istenilen bir durum değildir. Olmamalıdır da. Sorumluluktur, fedakarlıktır, cennetle cehennem arasındaki araftır. Fırat'ın kenarında kurdun boğazladığı koyunun hesabınını vermektir. Önüne gelmişse, mecburiyet var ise, ehliyetine binaen vazife olarak verilmiş ise, kıldan ince, kılıçtan keskin bir adalet terazisiyle defalarca tartmadan atılamayacak adımdır liderlik. Koşturup, yarışılacak, uğruna kan akıtılacak, Müslüman kardeşini katledip, kadın, çocuk ve yaşlıları dahi öldürecek kadar gözü dönmüş bir yarışın içinde olmak değildir. Benim inandığım İslam böyle bir din değil. Vahşiler, vandallar, makam, mevki, para, iktidar hırsıyla dolu olanlar velev ki namaz kılıyor olsalar bile bu eylemleri din adına yapıyorlarsa, dinlerine bir ad bulsunlar. Çünkü İslam öyle bir din değil. Kendilerine Müslümanlarız diyenler tarafından, yalan yanlış söylemlerle, uydurdurulan hükümlerle yeni bir din inşaa edildi. Allah'ın İnsanlık için rahmet olarak seçtiği İslam dinin ve mensuplarının adını kirletiliyorlar. Haçlı güdümünde tezgahlanan bu oyunun ne aktörü ne de seyircisi olmayacağız.
#İslam dünyas
#HAYRETTİN KARAMAN
#İslam lideri
9 yıl önce
İslam dünyasında lider kim olacak?
Nasuhi Güngör’ün vurduğu yerden gol olmaz…
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim