|

'Afrin'e Destek Platformu' kuruldu

Kars'ta bir araya gelen bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla 'Afrin'e Destek Platformu'nu kurdu.

Yeni Şafak
20:22 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:26 - 27/01/2018 Cumartesi
AA
Kars'ta bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri 'Afrin'e Destek Platformu' kuruldu
Kars'ta bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri 'Afrin'e Destek Platformu' kuruldu

Kars'ta bir araya gelen bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için "Afrin'e Destek Platformu" kurdu.

Kentte, MHP İl Başkanlığı, Kars Belediyesi, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Kamu Çalışanları Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (TÜRKAV), Hak-İş Konfederasyonu, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı 10 sendika, Kars Karadenizliler Derneği ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı mensupları bir araya gelip Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Afrin'e Destek Platformunu oluşturdu.

Bir kafede toplanıp basın açıklaması yapan platform üyeleri adına konuşan TÜRKAV İl Başkanı Murat Şanlı, terörün Avrupa sınırındaki bir kanser olduğunu ifade ederek, sadece Türkiye'nin bu hastalığı engellemek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Şanlı, Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ ve PKK ile mücadele ettiğini anımsatarak, "Bunlar Avrupa ve insanlık için büyük tehditlerdir. Türkiye de bu tehdidi bertaraf etmek için harekete geçmiştir. Bu harekata istila denemez. Türkiye'nin bugün desteğimize ihtiyacı var. Terörle baş etmenin tek yolu budur ve Türkiye bunu başaracaktır." dedi.

"Zeytin Dalı adıyla başlattığı operasyonlara desteğimiz tamdır"

Afrin'deki operasyonların asıl amacının ülkenin ulusal çıkarlarını korumak olduğunu ifade eden Şanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Platformdaki STK'lerin Türkiye'nin terör tehdidini ortadan kaldırmak için Suriye'deki bölücü unsurlara karşı Zeytin Dalı adıyla başlattığı operasyonlara desteğimiz tamdır. Türkiye, sınır güvenliğini sağlamak, kendisi ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için attığı adımın bölgedeki barışın tesisi açısından önemi büyüktür."

Şanlı, harekatı desteklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye, sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek, bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri, ibadethaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla harekatı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır. Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddütte mahal yoktur. Platformdaki STK'lar olarak Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar destekliyoruz."

#Afrin
#Kars
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce