|

Amaçları vur-kaç

Kaynaklar, PKK’nın Kandil Dağı’ndan Afrin’e gelen mensupları ile elebaşlarının ise rejim ve İran destekli güçlerin kontrolündeki Nubul üzerinden çıkış yaptığını teyit ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 04:24 - 13/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Terör örgütü, teröristlere sivil giyinip halkın arasına karışma talimatı verdi.
Terör örgütü, teröristlere sivil giyinip halkın arasına karışma talimatı verdi.

Kandil kökenliler böylece, Zeytin Dalı Harekatı’nın Afrin’in doğusuna yönelerek Halep’e giden yolu kapatma ihtimali nedeniyle önceden kaçmış oldu. Esed rejimi, örgütün Afrin’den Fırat Nehri tarafına geçmesine izin verirken terörist başına yaklaşık bin dolar alıyor.

ELEBAŞLARI KAÇTI

Bu arada örgüt, Afrin merkezde hoparlörlerle “Türkiye yalan söylüyor. Korkmayın. (Merkezin ilk savunma hattı) Kafr Cenne ve Kıtme bizde. Bırakmadık, bırakmayacağız” anonsları yapıyor. YPG/PKK, Afrin kökenli bir grup mensubunu ise doğudaki Um Huş ve Tel Rıfat’a yerleştirmiş durumda. Örgüt, TSK ve ÖSO’nun ilçe merkezini alacağını hesap ederek, Afrin kökenli kadroyu daha sonra yapacağı vur-kaç saldırıları için konuşlandırdı. Örgütün kanton yapılanması altında işgal ettiği Afrin’de sözde adalet bakanı görevi yapan Said İsmet Gubar, hafta içinde Afrin’i terk etmişti. Sözde içişleri bakanı Hasan Bayram’ın kaçma girişimi ise başarısız olmuş, örgüt elemanları tarafından yakalanmıştı.

Kıyafet talimatı

TSK ve ÖSO’nun Afrin’e emin adımlarla ilerlemesi ilçe merkezinde örgütü yeni taktik arayışlara soktu. Harekatın başlamasından bir süre sonra belde merkezlerindeki nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, sivilleri kalkan olarak kullanmanın dışında kendi silahlı unsurlarını da halkın arasına karıştırıyor. Örgüt, teröristlere üzerlerindeki tek tip giysileri çıkartarak sivil giyime geçmeleri talimatını verdi. Bazı kontrol noktası ve üslerde ise teröristler halen bilindik üst başlarıyla görülüyor. Örgütün, silahlı unsurları kamufle ederek, harekatta üzerinde oluşan baskıya göre ya meskun mahalde savaştırması ya da ilçe merkezinden Beşşar Esed kontrolündeki alana çıkarması, oradan Menbiç ve Fırat Nehri’nin batısındaki sahaya kaydırması bekleniyor.

#PKK
#Afrin
#Terör
6 yıl önce