|

Avustralya'da terör operasyonu

Emniyet müdürlüğünün finans bölümünde çalışan bir kişiyi silahla öldürdükten sonra polis tarafından vurulan Farhad Jabar Khalil Mohammad'in terör örgütleri ile bağlantısının çıkması üzerine operasyonları başlatıldı. Sydney'de düzenlenen terörle mücadele operasyonları çerçevesinde 4 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
09:49 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:52 - 7/10/2015 Çarşamba
AA

Sydney'de, emniyet müdürlüğünün finans bölümünde çalışan bir kişiyi silahla öldürdükten sonra polis tarafından vurulan Farhad Jabar Khalil Mohammad'in terör örgütleri ile bağlantısının çıkması üzerine başlatılan operasyonlarda 4 kişi tutuklandı.



Geçtiğimiz hafta Sydney Parramatta Emniyet Müdürlüğü önünde, emniyet müdürlüğü finans bölümü çalışanı Curtis Cheng'i (58) silahla öldüren 15 yaşındaki lise öğrencisi Farhad Jabar Khalil Mohammad'in saldırısında terör bağlantısı tespit eden polis kente operasyon başlattı.



Polisi dün başlattığı operasyonda tutukladığı, Farhad Jabar ile aynı okula giden ve sosyal medya üzerinden polisi tehdit ettiği belirtilen 16 yaşındaki öğrencinin ardından bugün de 4 ayrı bölgede operasyon düzenledi.



Yeni güney Galler (NSW) Polisi ve Avustralya Federal Polisi (AFP) tarafından sabah saatlerinde başlatılan operasyonlarda Farhad Jabar'ın gerçekleştirdiği saldırı ile bağlantısı olduğu iddia edilen 3 kişi daha tutuklandı.



Yaklaşık 200 polis tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda tutuklananların yaşları 16 ile 22 arasında değişiyor.



Operasyonlar sürecek


Yeni Güney Galler (NSW) Emniyet Müdürü Yardımcısı Catherine Burn, Parramatta saldırısının arkasındaki bağlantıları bulmak için operasyonların devam edeceğini belirterek, tutuklu kişilerin Parramatta saldırısı ile bağlantılarının olabileceği şüphesi ile tutuklandıklarını açıkladı.



Parramatta saldırısında Farhad Jabar'ın yalnız olmadığına inanan polis, Jabar'ın saldırıyı neden yaptığı, silahı nereden bulduğu ve saldırının arkasında kimlerin yer aldığı konularında henüz bir bilgi vermedi. Jabar'ın kullandığı silahla ilgili balistik inceleme ise devam ediyor.




#Avustralya Federal Polisi
#Avustralya
#terörle mücadele
9 yıl önce