|

Hattı kapattık

PKK işgalindeki bölgeler, Mabadlı-Afrin yolunun kapatılmasıyla birlikte ikiye küçük parçaya bölündü. Doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen güvenlik güçleri, dün ilçe merkezinin kuzeyinde buluştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 03:02 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Tel Rıfat bölgesi de tek parça olarak kaldığında üç ayrı bölüm tamamlanmış olacak
Tel Rıfat bölgesi de tek parça olarak kaldığında üç ayrı bölüm tamamlanmış olacak

Böylece teröristleri 3 küçük parça içinde sıkıştırılarak imha etme planının ilk aşaması gerçekleşmiş oldu. Baselhaya-Ziyara hattının birleşmesi sonrası Tel Rıfat bölgesi de tek parça olarak kaldığında üç ayrı bölüm tamamlanmış olacak. Dünkü operasyonlar sonucu Mabadlı-Afrin hattını kapatan birlikler Hacı Kasımlı, Eşkanşarki, Astaro, Kokani, Aynel Hacer, Heltangarbi, Mirkan, Sino, Tatara, Çatalkapı, Şeyh Obası ve Çakıllıeccum olmak üzere 12 köyü teröristlerden temizledi.

SON BELDE DE KUŞATMADA

Çevre köyleri PKK’dan temizlenen Mabadlı beldesi de kuşatma altına alındı. Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderesi, Raco ve Şeran’dan sonra Mabadlı da PKK’dan arındırıldığında Afrin’in 6 beldesinde de kontrol sağlanmış olacak. Birliklerin ele geçirdiği bölge sayısı, harekâtın 57. gününde 229’u köy ve 44’ü kritik nokta olmak üzere 273’e ulaştı. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başladığı 20 Ocak’tan buyana öldürülen PKK ve DEAŞ’lı sayısı ise dün itibariyle 3569 oldu. Mehmetçik ve ÖSO’nun kurtardığı köylere değişik bölgelerden 30 bin Afrinli dönüş yaparken, kuşatma altındaki ilçe merkezinden ise son birkaç günde 50 bin kişi ayrıldı.

#Afrin
#PKK
#Terör
6 yıl önce