|

Pakistanlılardan Erdoğan'a sıcak karşılama: 'Hoşgeldin Patron'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gittiği Pakistan'da hem halk hem hükümet nezdinde çok samimi ve sıcak bir şekilde karşılandı. Erdoğan'ın ziyaretine sevinen Pakistanlılar, sokağa dökülerek kardeş ülkenin liderine samimi mesajlar verdi.

Yeni Şafak
12:05 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:26 - 17/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'in davetiyle gerçekleştirdiği Pakistan ziyareti, ikinci gününde.



Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Başbakan Navaz Şerif ile bir araya geldi. Pakistan ile Türkiye'nin iki dost ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Pakistan'ın kara gün dostu olduğunu 15 Temmuz'da bir kez daha anladık" diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişini Pakistan halkı büyük bir coşkuyla kutladı. Pakistanlılar, hem sokakta, hem sosyal medyada, Erdoğan'a ve Türkiye'ye duydukları muhabbeti gösterdi. Pakistan vatandaşlarının yaptıkları paylaşımlarda, "Müslüman ümmetinin lideri Erdoğan, hoşgeldin" gibi ifadeler kullanıldı.





"Patron burada"


Pakistanlı bir sosyal medya kullanıcısı şu ifadeleri kullandı:



"Müslüman ümmetinin lideri Erdoğan'ın gelişini sıcak bir şekilde karşılıyoruz. Patron burada. Erdoğan gerçekten İslam ümmetinin umudu."




Pakistan'ın Pencap eyaleti başbakanı Şahbaz Şerif de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hoşgeldin tweeti attı. Şahbaz Şerif, Türkçe ve Urduca attığı tweette, "Değerli kardeşim Erdoğan,evinize hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz" ifadelerini kullandı.



Değerli Kardeşim Erdoğan Evinize Hoşgeldiniz Sefalar Getirdiniz ...محترم جنابِ طیب اردگان... اپنے گھر آمد پر خوش آمدید Galeri: Erdoğan'ın Pakistan ziyaretinden özel karelerCumhurbaşkanı Erdoğan: Kara gün dostuCumhurbaşkanı Erdoğan Hüseyin ile görüştü Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Pakistan'ın yaptığı jest Erdoğan'dan 'cumhurbaşkanlığı' açıklaması









#Pakistan
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce