|

PKK’dan Sur taktiği

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’e ilerleyişi sürerken, terör örgütü PKK/PYD’nin hazırlıkları da yakın markaja alındı. Özellikle geçtiğimiz günlerde ele geçirilen Bafilon Tepesi’nden, Afrin’deki hazırlıklar net bir şekilde takip ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:18 - 8/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Afrin
Afrin

Şu ana kadar yapılan izlemelerde, PKK/PYD’nin, Diyarbakır Sur’da uyguladığı taktiklerle hazırlandığı görüldü. Güvenlik güçleri, ele geçirilen ileri mevzilerin yanı sıra, uzunca bir süredir Türkiye sınırından gözetleme sistemleriyle anlık olarak izlenen terör örgütünün brandalar veya setlerinin terörist hareketliliğin görülmesini engellemediğini vurgularken, “Her adımlarını, aldıkları nefesi, taktıkları gözlüğü bile izliyoruz” bilgisini verdi.

BRANDALAR ASILDI

Raco başta olmak üzere meskun mahallerde büyük bozguna uğrayan PKK/PYD, ilçe merkezindeki tahkimatını arttırdı. Örgüt, Güneydoğu’daki hendek terörünü Afrin’de de uygulanmaya çalışacak. PKK/PYD, ateşin nereden geldiğinin görülmemesi için sokak girişlerine dikey brandalar astı.

Örgütün, bu brandalar sayesinde TSK destekli ÖSO güçlerini görmeden ateş ettirmeyi ve “sivilleri vuruyor” propagandasına malzeme oluşturmayı amaçladığı değerlendiriliyor. Yine ara sokakların havadan keşif ile görülmesini engellemek için de çatılardan brandalar gerildi. Branda taktiğini PKK terör örgütü Diyarbakır Sur’da uygulamış, ancak Türk güvenlik güçlerinin başarılı operasyonuyla bu taktik tutmamıştı.


TEHDİTLE KAZDIRDILAR

Afrin’de ilçenin dört bir tarafı, hem mevzi hem de engel sistemi olarak kullanılmak üzere 2-3 metrelik hendekler ve toprak setlerle çevrildi. Tünellerdeki betonlar düşünüldüğünde Güneydoğu’da görülen beton setleri de Afrin’de güvenlik güçlerinin karşısına çıkabilir. Örgüt, Afrin’de de Güneydoğu’da olduğu gibi hendek ve setlerin inşasında çocukları kaçırılarak silah altına alınan bölge halkını, zorla ve tehditle çalıştırdı.

SİLAHLARI EVLERDE SAKLI

Yine örgüt, havan, roket gibi ağır silahlar başta olmak üzere silah mühimmatlarını da, havadan vurulmasına engel olmak için, sivil yerleşim yerleri içindeki depolara stokladı. Afrin’de sivillerin çıkışını engellediği BM tarafından da açıkça dile getirilen örgüt, Güneydoğu’da olduğu gibi Afrin’de de sivilleri canlı kalkan olarak kullanmayı planlıyor.

#Afrin
#PKK
#Terör
6 yıl önce