|

Sınır hattı tamamen birleşecek

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 35. gününde Mehmetçik ve ÖSO, Afrin’deki yerleşim yerlerini PKK’lılardan temizlemeye devam ediyor. Dün iki köy daha ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:30 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Afrin’de PKK’dan arındırılan nokta sayısı 101 oldu.
Afrin’de PKK’dan arındırılan nokta sayısı 101 oldu.

Afrin batısında Raco beldesine bağlı Maskah köyünü alan güvenlik güçleri hemen ardından Cinderesi beldesinin dibindeki Bafler köyünde de kontrolü sağladı. Böylece 361 yerleşim yerinin bulunduğu Afrin’de PKK’dan arındırılan nokta sayısı 101 oldu. Operasyonlarda öldürülen terörist sayısı dün itibariyle 1873’e yükseldi. 415 kilometrekareden fazla alanda kontrol sağlayan Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, Afrin’in Türkiye ile olan sınırının tamamını birleştirmek üzere.


PKK’nın Türkiye ile olan sınır temasının kesilmesine kuzeyden 7, batıdan ise sadece 7,8 kilometre kaldı. 20 Şubat’ta Afrin’in kuzeyindeki Bülbül beldesi ile muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesi birleştirilmiş, Afrin’de teröristlerin Kilis’le olan sınır temasını kesilmişti. Hatay’ın Hassa ilçesinin karşısına düşen 7 kilometrelik sınır hattını kurtarmak için de Afrin’in kuzeyindeki operasyonlar sürüyor. Diğer yandan Afrin’in batısında, Hatay’ın Akpınar köyünün karşısında kalan 7,8 kilometrelik hattın birleşmesi için de harekât devam ediyor.

CAN DERDİNE DÜŞTÜLER

Bu arada güvenlik güçlerinin karşısında bozguna uğrayan PKK’da büyük panik yaşanıyor. Terör örgütü saflarında Mehmetçiğe karşı savaşmak üzere dışarıdan gelen ‘yabancı’ teröristleri de ölüm korkusu sardı. Operasyon alanlarında birer birer etkisiz hale getirilmeye başlanan yabancılardan geride kalanlar, bugünlerde kaçmaya başladı. Terör örgütü içerisinde ABD’li, Alman, Çinli, Fransız, Hollandalı, İspanyol, İngiliz, Sırp, Japon gibi farklı uyruklara sahip yabancı teröristler bulunuyor. Mehmetçik hızla ilerlerken sosyal medya yoluyla Türkiye’ye tehditler savuran yabancıların kaçmaya başladıkları belirtiliyor.

#Afrin
#TSK
#Suriye
6 yıl önce