|

Turnbull usulsüzlük iddialarını reddetti

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, çok sayıda kişi ve şirketin off-shore yatırım faaliyetlerini ortaya çıkaran "Panama belgeleri"nde adının geçmesi üzerine "yanlış bir şey yapmadığını" ileri sürdü. Malcolm Turnbull ve Yeni Güney Galler eyaletinin eski Başbakanı Neville Wran'ın adı, Panama belgelerinde Star Technology Services Limited'in eski müdürü olarak geçiyor.

Yeni Şafak
13:04 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:13 - 12/05/2016 Perşembe
AA
Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, "Panama belgeleri"nde adının geçmesi üzerine kendini savundu.
Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, "Panama belgeleri"nde adının geçmesi üzerine kendini savundu.

Avustralya Yayın Kurumu'nda yer alan haberlere göre, Turnbull, "Herhangi bir uygunsuzluk iddiası yok. Burada yeni bir şey yok. Neville Wran ve benim yönettiğim şirket Avustralya'da halka açık bir şirketti ve eğer kar yapsaydı ve maalesef ki yapmadı


Avustralya'ya kesinlikle vergi öderdi." dedi.



Erken seçim 2 Temmuz'da


İstediği kanunların senatodan geçmemesi üzerine 2 Temmuz'da erken seçim kararı alan Başbakan Turnbull'un adının Panama belgelerinde geçmesinin, seçimlere hazırlanan partisinin oy oranını etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyor.



Öte yandan muhalefetteki İşçi Partisi Senatörü Penny Wong, Turnbull'un açıklamalarının tatmin edici olmadığını belirterek başbakandan konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.



#Avustralya
#Turnbull
#Panama
8 yıl önce