|

10 bin aracın imdadına Brezilyalılar yetişti

Son yıllarda iklim koşullarının değişmesi ile artan dolu yağışlarının son adresi Kastamonu oldu. Kastamonu'daki dolu yağışında 10 bin aracın hasar gördüğü belirtilirken gelen talebe yetişemeyen kaportacılar kente Brezilya'dan 10 kaporta ustası getirdi.

Yeni Şafak
10:31 - 1/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:28 - 1/10/2018 Pazartesi
AA
Dolu hasar onarımı
Dolu hasar onarımı

Kastamonu'da 18 gün önce aniden bastıran ceviz büyüklüğünde doluda çok sayıda araç da hasar gördü.

Yaklaşık 10 bin aracın doludan hasar gördüğü tahmin edilirken, araba servisleri talebi karşılamak için başka kentlerden ve yurt dışından kaporta ustalarını Kastamonu'ya getirtti.

Brezilya 'dan göçük tamiri için Kastamonu'ya gelen Douglas Sabastiao Nunes Dasilva, göçük onarımının ilk olarak Brezilya'da başladığını iddia etti

Brezilya'dan dünyaya yayılıyor

Brezilya'dan göçük tamiri için Kastamonu'ya gelen Douglas Sabastiao Nunes Dasilva,
ışık ve çubuklar yardımıyla dolu tamirinin Brezilya'dan dünyaya yayıldığını belirtip, ''Kastamonu dolusu çok ağır olduğu için onarım süresi 4 ya da 6 gün sürebiliyor." dedi.

4 bin araç tamir ettiler

İstanbul'dan gelen kaporta ustası Erkan Küçükkurt ise
uygulamanın Brezilya'da üniversitelerde dersi olduğuna dikkat çekerek, ''Profesyonel şekilde orada öğreniyorlar ve eğitimden sonra da dünyanın çeşitli yerlerine dolu yağdıkça çalışmaya çıkıyorlar. İstanbul'da yaklaşık 4 bin araç tamir ettik. Kastamonu'da bizim serviste 10 kişilik Brezilyalı ekibimiz var'' diye konuştu.

#Breilyalı usta
#Kastamonu
#Dolu hasarı
6 yıl önce