Erbil: Şükürler olsun ki mevduat çıkışı yok

Yeni Şafak
09:20, 14/08/2018, SalıG: Güncelleme: 11:13, 14/08/2018, Salı
Yeni Şafak
Erbil: Şükürler olsun ki mevduat çıkışı yok
Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, bankalardan mevduat çıkışının olmadığını söyledi.

Dövizdeki hareketliliği yorumlayan Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, kurum, kuruluş ve bankalar olarak tek vücut olarak çalıştıklarını ve şükürler olsun ki mevduat çıkışı ve yurt dışına para gönderme adına her hangi bir durumun olmadığını belirtti.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin ardından Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil'den de döviz kurları üzerinden Türkiye'ye yönelik başlatılan ekonomik savaşa ilişkin değerlendirme geldi.


NTV canlı yayınında konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, dövizdeki hareketliliğe ilişkin 'Aklımız ermiyor. Ne oluyor da bugün bu seviyeleri görüyoruz ben bir bankacı olarak çok fazla anlamlandıramıyorum. Bankacılıkla ilgili de bir sıkıntı yok'' derken bankacılık tarafına etkisi noktasında ise ''Şükürler olsun ki mevduat çıkışı ve yurt dışına para gönderme adına her hangi bir durum olmadı'' dedi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil
'in açıklamaları şöyle;

'Elimizde gerekli araçlar var'



Bugün daha sakin olacak yarın daha da sakin olacak. Burada önemli olan alınacak tedbirler. Bir takım anormal hareketlenmeler olmaya devam edebilir. Ama burada gerek tedbirler gerek icrası ve zamanlaması anlamında elimizde araçların olduğuna inanıyorum.

'Sakin olmamız lazım'

Alınan tedbirler doğru tedbirlerdir. Sakin olmak lazım.
Kimsenin şüphesi olmasın. Mevduatlara el konulma gibi bir durum söz konusu olamaz ve kimsenin de aklında değil çünkü Türkiye global piyasaların oyuncu halindedir.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/08/14/09/50/resized_96b49-94e0785dgarantibanksigningeventphotographer19.jpg

'Önümüz bayram keyfini çıkarın'

Normalleşme sürecine girdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bu devam edecek. Kimse rahatsız olmasın, yaz bitiyor son günleri kaldı önümüzdeki günler bayram keyfini çıkarsın. Tavsiye olarak Türk varlıklarının değerleri adeta bağırıyor 'Al, al' diye.

'Ben hep batanı gördüm'

Günlük bu işlerden para kazananlara sesleniyorum. Bu tarz hareketlenmelerden ben para kazanını görmedim, hep batanı gördüm. Ben bu işte en iyisiyim diyen bile 50 milyon dolar batırmıştır.

Bilgi kirliliği havada uçuyor. Olmadık kişilerden olmadık bilgiler duyabiliyoruz. Sakinlik sağ duyu ve doğru analiz.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/08/14/10/26/resized_27222-ec12e87abali.jpg

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, döviz kurlarında yaşanan sert dalgalanmayla ilgili olarak "Gelinen noktayı ekonomik temellerle izah edemiyorum" demişti.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026