|

F-35 projesi siyasi tartışmalardan uzak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, F-35 Projesi'nin ortakları arasında siyasi tartışmaların bir etkisinin bulunmadığını belirterek, "Kamuoyu her ne kadar 'kısıtlama oldu olacak, teslimat oldu olmayacak' gibi tartışmalara yoğunlaşsa da bizim gündemimizde o yok" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:35 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
F35 uçaklarının ana üreticinin ABD.
F35 uçaklarının ana üreticinin ABD.
Demir, çok sayıda uçak alan, ana üreticinin ABD olduğunu ama diğer ortakların da her birinin kendine göre taahhütlerinin bulunduğunu vurgulayarak, proje içeriğinde yapılan anlaşmalarla ülkelerin ortak olarak belirli bir taahhüt ve yatırım yaptıklarını ifade etti.


TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİP

Proje için her ortağın belli bir bedel ödediğine, bu ortaklık çerçevesinde ödenen bedel karşılığında, belirli ürünlerin ülkede yapılması, belirli şirketlere iş payı dağıtılmasının söz konusu olduğuna değinen Demir, bu anlamda Türkiye'nin önemli bir iş payı bulunduğunu kaydetti.

Dövizde yaşanan dalgalanmanın sektöre etkilerine ilişkinse Demir, sözleşmeleri Türk lirası ile imzalama kararı aldıklarını belirtti. Demir, savunma ve havacılık ihracatına ilişkin, "Bu yıl 2 milyar doları geçmeyi ve en azından bir yıl önceden daha iyi bir performans göstermeyi bekliyoruz" dedi. Savunma sanayisine yönelik ilginin kendilerini teşvik ettiğini bildiren Demir, şöyle konuştu: "Hayallerimiz büyük ama hayalperest de olmamalıyız. Gereken tedbirleri alarak o yola yürümek istiyoruz."

#F35
#İsmail Demir
6 yıl önce