|

Kimse bu işi yaptığına inanmıyor

Kocaeli'de, katıldığı girişimcilik kursunun ardından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle kendi işletmesini açan genç kadın, Türkiye'nin 7 bölgesine doğal taş satıyor.

Yeni Şafak
13:22 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:25 - 9/10/2017 Pazartesi
AA
Kadın mermerci sektörde yeniliklerin öncüsü olmak istiyor.
Kadın mermerci sektörde yeniliklerin öncüsü olmak istiyor.
Başiskele ilçesinde
2 bin 500 metrekarelik alanda
kurduğu
doğal taş firması
nda 5 kişiye istihdam sağlayan bir çocuk annesi
35 yaşındaki Çiğdem Demircioğlu
, 2 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği sektörde yeniliklere öncülük eden bir iş kadını olmayı hedefliyor.

Demircioğlu, üniversiteden mezun olduktan sonra yaklaşık 5 yıl doğal taş sektöründe faaliyet gösteren firmaların muhasebe ve finans birimlerinde çalıştığını söyledi.

Çalıştığı uzun yıllar boyunca doğal taş sektörü hakkında büyük bir bilgi ve tecrübe edindiğini belirten Demircioğlu, bundan aldığı cesaretle 2015 yılında doğal taş ticareti yapan işletme açmaya karar verdiğini dile getirdi.

"TÜRKİYE GENELİNDE KENDİ MARKAMIZLA SATIŞ YAPIYORUZ"

Demircioğlu, işini bıraktıktan sonra KOSGEB desteği alabilmek için girişimcilik kursuna yazıldığını dile getirerek, kurs aldığı süre içerisinde gerekli fizibilite çalışmalarını da tamamladığını anlattı.

Erkek kardeşinin de desteğiyle 3 Ağustos 2015'te firmasını kurduğunu aktaran Demircioğlu, şöyle devam etti: "Şu an granit mermer işi yapıyoruz. Yurt dışından Türkiye pazarında son 2 yıldır trend olan bir taşı ithal ediyorum. 1,5 milimetre kalınlığında bir doğal taş. Taş çok ince, çok esnek ve kullanım ömrü çok uzun. Başta inşaat ve mobilya sektörü olmak üzere birçok alanda uygulaması var. Yıllık kapasitemiz 35 bin metrekare ve bunun pazarlamasının yapılması gerekiyor. Ürünün tanınması için çok uğraştım. Şu an Türkiye geneline kendi markamızla satış yapıyoruz."

Demircioğlu, sektörde tutunmak için müşterilerine karşı hep samimi olduğunu ve ani kararlar vermediğini vurgulayarak, şu an kemik kadrolarında 5 kişi olduğunu, proje bazlı işlerde bu sayının 15-20'ye kadar yükseldiğini ifade etti.

"STANDART KALIPLARIN DIŞINA ÇIKMAK İSTİYORUM"

  • Kadın girişimci Demircioğlu, kendi firmasını açacağını söylediğinde çevresindekilerin "Kadın mermerci mi olur?" diyerek şaşkınlıklarını ifade ettiklerini ancak genel olarak olumlu tepkiler aldığını belirterek, "Çok mutluyum bu işe girdiğim için. Gönül vererek ticaret yapıyorum. Severek yaptıktan sonra her iş oluyor. Türkiye'nin bütün kentlerine ürün satmak istiyoruz. Standart kalıpların dışına çıkmak ve firmamı daha da büyütüp, daha fazla istihdam sağlamak istiyorum." şeklinde konuştu.

Çiğdem Demircioğlu, kendi işini kurmak isteyen kadınlara şu tavsiyelerde bulundu:

#Çiğdem Demircioğlu
#Doğal taş
#Mermer
#Kocaeli
#KOSGEB
6 yıl önce