|

OTOKAR yönetim kurulu başkanvekili Halil Ünver hayatını kaybetti

İstanbul'da Bostancı açıklarında düşen helikopterde 2 kişi yaralı olarak kurtarılırken, yaralılardan biri olan Halil Ünver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. OTOKAR'ın yönetim kurulu başkanvekili olan Ünver, kritik savunma sanayi projelerini yürütmekteydi.

Yeni Şafak
07:33 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 09:12 - 7/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Halil Ünver
Halil Ünver

İstanbul'da Bostancı açıklarında Ünver Havacılığa ait helikopterin düşmesi sonucu iki kişi yaralı olarak kurtarılırken yaralılardan Halil İbrahim Ünver hastanede hayatını kaybetti.

Halil İbrahim Ünver (68), Otokar'ın yönetim kurulu başkanvekiliydi. Ünver, Otokar bünyesindeki kritik savunma sanayi projelerini yürütmekteydi.

Otokar'dan taziye mesajı

Otokar'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün yaşanan helikopter kazası sonrası Ünver'in, tedavi altına alındığı Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesi'nde, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, "Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ailesine, çalışma arkadaşlarımıza ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Pilot tedavi altında

Bostancı açıklarında düşen helikopterin pilotu İsmet Özgür ile ilgili kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan açıklama yaptı.

Demirhan açıklamada şunları söyledi; “Yaklaşık olarak 15-20 dakika önce hastanemize intikal etti. İlk muayeneleri yapıldıktan sonra tomografisi ve tüm vücut taramaları yapıldı. Hastamızın şu an itibariyle genel durumu orta düzeyde. Şuuru açık. Su yutmasına bağlı bir kimyasal pinomoni şüphemiz var. Onunla ilgili göğüs hastalıkları yoğun bakımda takibe alacak. Ayaklarında da yumuşak dokuya bağlı travma var. Tedavileri başlandı şu anda"

HALİL ÜNVER KİMDİR?

Halil İbrahim Ünver, İsmet İnönü'nün terzisi ve Türkiye'nin ilk şehirlerarası otobüsünü üreten Otokar'ın kurucusu Bodrumlu İzzet Ünver'in oğlu. 1963 yılında kurulan Otokar'a Koç grubu ortak oldu. Otokar'ın yüzde 45'i Koç grubunun, yüzde 25'i Ünver Holding'in yüzde 30'u ise halka açık. Şirket hissedarı Ünver Holding A.Ş., Ünver Ailesi tarafından kontrol edilmektedir.

1970 yılında Koç Holding tarafından yönetilmeye başlanan Otokar, savunma sanayi projeleri ile dikkat çekiyor. Otokar, Sakarya'daki 552 bin metrekarelik alana kurulu fabrikasında 2 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor.

Otokar, toplu taşımacılık alanında otobüs, nakliye ve lojistik sektörü için semi-treyler ve hafif kamyon, savunma sanayii için tekerlekli zırhlı ve paletli zırhlı araçlar üretiyor. Yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olan Otokar, otomotiv ve savunma sanayiinde fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünleri ile yer alıyor. Türkiye'de otobüs sektöründe ve savunma sanayii kara araçlarında lider kuruluş olan Otokar, Türkiye'nin milli ana muharebe tankı ALTAY Dönem-1'de ana yüklenici olarak görev aldı.

Halil Ünver, Türkiye'nin lisanslı ilk helikopter pilotu

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye'de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti. Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, röportajda şunları söylemişti:

"Şu anda bir helikopterimiz var, 2007 senesinde alacağımız uzun menzilli ve çift motorlu helikopterle uzun menzilli İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum gibi uçuşlar yapacağız. Havacılığı yeni gelişen bir pazar. Türkiye'nin altyapısı ve coğrafi konumu helikopterlere imkan sağlıyor. Çünkü helikopterle havaalanı dışında da müsait alanlara inip kalkabilme imkanı olduğundan her yere inebiliyorsunuz. Bir de Türkiye'de havaalanlarının özellikle turizm sezonunda trafiği çok yoğun oluyor."

İstanbul'da helikopter trafiğinin hızlandığını belirten Halil Ünver, helikopterlerin kısmen şu anda sağlık hizmetlerinde ambulans olarak kullanılmaya başladığını ve önümüzdeki günlerde 5 yeni helikopterin gelişiyle helikopter piyasasının büyüyeceğini ve ileriki tarihlerde çok kullanılan bir ulaşım aracı olacağına yer vermişti.

#Halil Ünver
#İstanbul
6 yıl önce