İki fonu ile yatırımcı ‘Getir’di

12:31, 26/01/2021, SalıG: Güncelleme: 14:25, 26/01/2021, Salı
IHA
İki fonu ile yatırımcı ‘Getir’di
Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel

İlk olarak 2018 yılında Getir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile Getir’e ortak olan Re-Pie, 850 milyon dolarlık son yatırım turunda bu defa Finberg Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yerini aldı.

Hızlı teslimat şirketi Getir’in yerli ve yabancı fonlara yönelik yatırımcı turu sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin dördüncü büyük internet servis sağlayıcısı TurkNet’e yatırım yaptığını duyuran Re-Pie Portföy, bu defa iki fonu ile Getir’in son yatırımcı turundaki yerini aldı.
Re Pie Portföy, değeri 850 milyon dolara ulaşan Getir’de şirketin ismini taşıyan Getir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Fiba Grubu’nun kurumsal girişim sermayesi yatırım fonu olarak kurduğu Finberg GSYF ile Türkiye’den bu tura katılan kurumsal yatırımcılar arasında yer aldı. Re-Pie, son yatırım turunda Getir GSYF’nin Türkiye’deki hisselerini Hollanda merkezli Getir BV’ye taşırken, yeni kurduğu Finberg Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile son tura katıldı.

“Girişim ekosistemimiz için çok iyi örnekler”

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Bitaksi ve Getir’in kurucusu Nazım Salur, girişim ekosistemimiz için çok iyi örnekler sergiliyor. 2018 yılında Getir’in iş modeli kadar kendisinin liderliği ve girişimciliğine güvenerek ilk yatırımımızı yaptık. Fiba Grubu için kurup yönettiğimiz Finberg Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile bu yıl son turda bu girişime yatırım yapmaya devam ettik” dedi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026