5 yıl sonra bir ilk: Mersin'de 12 kiloluk ceylan balığı yakaladı

11:47, 16/10/2026, Cuma
DHA
5 yıl sonra bir ilk: Mersin'de 12 kiloluk ceylan balığı yakaladı
Hem büyüklüğü hem de lezzetiyle dikkat çekti.

Mersin'de balıkçıların yakaladığı 1,5 metre uzunluğunda, 12 kilo ağırlığındaki ceylan balığı, kilosu 700 TL'den satışa sunuldu. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, bu büyüklükte bir ceylan balığının yaklaşık 5 yıldır yakalanmadığını belirterek, balığın beyaz eti ve lezzetiyle öne çıktığını söyledi.

Kentteki balıkçılar, Akdeniz açıklarında nadir görülen büyüklükte bir ceylan balığı yakaladı. Yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda ve 12 kilogram ağırlığında olan balık, tezgahlardaki yerini aldı. Kilogramı 700 TL’den satışa sunulan ceylan balığı, hem büyüklüğü hem de lezzetiyle dikkat çekti.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, bu büyüklükte bir ceylan balığına uzun yıllardır rastlamadıklarını belirterek, normal şartlarda bu türün 500 gram ile 1,5 kilogram arasında olduğunu söyledi. Yaklaşık 12 mil açıkta yakalanan balığın, son 5 yılda gördükleri en büyük örneklerden biri olduğunu ifade eden Polat, ceylan balığının bölgede her zaman rastlanan bir tür olmadığını kaydetti.

'Fırtınanın etkisiyle geldiğini düşünüyoruz'

Ceylan balığının Atlas Okyanusu kökenli bir tür olduğunu dile getiren Adnan Polat, bu balığa Ege kıyılarında, İskenderun Körfezi’nde, Karataş’ta, Mersin ve Adana çevresinde rastlanabildiğini dile getirdi. Balığın Akdeniz’e ulaşmasında fırtınalı havanın etkili olmuş olabileceğini düşündüklerini belirten Polat, “Fırtınanın ardından, okyanus bağlantılı su geçişleriyle Atlas Okyanusu’ndan Akdeniz’e geldiğini ve fırtınalı havada Mersin sahillerine ulaştığını düşünüyoruz. Her zaman çıkan bir balık değil” dedi.

Ceylan balığının lezzetiyle bilindiğini vurgulayan Polat, balığın etinin beyaz, yumuşak ve kılçıksız olduğunu söyledi. Polat, “Çok lezzetli bir balıktır. Kılçığı yoktur. Eti bembeyaz, pamuk gibidir” ifadelerini kullandı.

'Keskin dişleri ağları parçalıyor'

Ceylan balığının balıkçılar açısından bazı riskler de taşıdığına dikkat çeken Polat, özellikle toplu halde dolaştıklarında keskin dişleri nedeniyle balıkçı ağlarına zarar verebildiklerini belirtti. Polat, balıkların ağları parçalayabilecek kadar keskin dişlere sahip olduğunu kaydetti. İlkbahar ve yaz aylarında üreyen ceylan balığının göç etmeyi seven bir tür olduğunu ifade eden Polat, balıkların sürekli hareket halinde bulunduğunu sözlerine ekledi.


Bırakın vatandaş balık yesin
Gündem
Bırakın vatandaş balık yesin
Edirne'de ağına camgöz takıldı: Bu köpek balığı tam 350 kilo
Hayat
Edirne'de ağına camgöz takıldı: Bu köpek balığı tam 350 kilo
Hamsi bu yılın 9 ayında 22 ülkede alıcı buldu
Ekonomi
Hamsi bu yılın 9 ayında 22 ülkede alıcı buldu

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026