|

Afrin'i kınayan ülkeler nerede?

Dışişleri Bakanlığı'nın istişareler için ülkeye çağırdığı Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, yurda döndü. Kılıç, THY'ye ait tarifeli uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda, Ankara'ya hareketinden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:33 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç

20 saatlik bir rötarla 10 saatlik yolculuktan sonra Türkiye'ye geldiğini belirten Kılıç, Gazze'de yeni bir insanlık dramı yaşandığına dikkati çekerek şunları söyledi: "Kudüs kararı bağlamında çoluk çocuk, yaşlı genç dinlemeden, insanların üzerine ateş açılıyor, insanlar katlediliyor. Bu olayların bu noktaya geleceğini Amerikan yönetimi tarafından Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması kararının alınmasının çok daha öncesinde başlamak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Dışişleri Bakanımız, elimizden geldiğince Washington Büyükelçiliği olarak bizler, her düzeydeki Amerikan makamlarına bile etmeye çalıştık."

KİMSE KINAMIYOR

"Aklıselim doğrultusunda verilen mesajlar çok fazla dikkate alınmadı. Kudüs konusunda tarihi gerçeklere uymayan, üç din açısından taşıdığı önemi hiç dikkate almayan, bölgesel hassasiyetleri bütünüyle gözardı eden sözkonusu karar hayata geçti. Amerikan yönetimine, bu kararının Amerika ile İsrail'in çıkarlarına hizmet etmeyeceğini, bölgede yeni ihtilaflara yol açılabileceğini aktardık. Fakat maalesef bu iç saiklerle alınmış olan karar uygulamaya konuldu. Ne acıdır ki bu kararın uygulamaya için konulması çok özel bir gün seçildi. Bugün de çok sayıda can kaybı yaşanan bir noktaya geldi, şehitler veriliyor. Afrin'de biz bir terör örgütüne karşı mücadele verirken, sivil kayıplarının önlenmesi konusunda bize çağrı yapan bütün ülkeler ve insani yardım kuruluşları maalesef orada 60'ın üzerinde şehit var. Hiç kimse bunu kınamıyor. Hiç kimse bunun karşısında şiddetle durmuyor. Bu insani dramın karşısında maalesef gereken insanlığı sergilemiyor. Bu benim açımdan çok üzücü tabii ki."

#Serdar Kılıç
#ABD
#Elçi
6 yıl önce