|

Aylan bebeğin katillerine 35’er yıl

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturan 2 yaşındaki Aylan Kurdi bebeğin de aralarında bulunduğu 5 Suriyeli sığınmacının hayatını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame tamamlanarak Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2015 Cuma
Güncelleme: 00:34 - 11/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

İddianamede, Suriyeli 2 sanık hakkında “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” ve “iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak” suçlarından 35'er yıl hapis cezası ve adli para cezası talep edildi. Olayla ilgili henüz kimlikleri tespit edilemeyen ve yakalama çalışması devam eden 2'si Suriye uyruklu 4'ü Türk vatandaşı 6 şüpheliyle ilgili soruşturmanın halen devam ettiği belirtildi.



5 KİŞİ BOĞULMUŞTU


İddianamenin kabul edilmesinin ardından duruşma için gün verilerek sanıkların yargılanmalarına başlanacak. Bodrum'da, 2 Eylül 2015 tarihinde kaçak yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyeli sığınmacıları taşıyan ve içinde 14 kişinin bulunduğu teknenin batması sonucu minik Aylan'la birlikte 5 kişi hayatını kaybetmişti.



Yine göçmen yine facia


Ege Denizi'nde mülteci dramlarının ardı arkası kesilmiyor. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için Aydın'ın Didim ilçesinden denize açılan Irak uyrukluların bulunduğu lastik bot, dün sabaha karşı Bulamaç Adası yakınlarında alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye intikal eden Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri, arama kurtarma çalışması başlattı. Yunan sahil güvenlik ekipleri, denizde 4 kişinin cesedine ulaştı. 5 kişi yüzerek karaya ulaştı, 2 kişi ise Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı. Kayıp olan 9 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.



ÖLÜMDEN DÖNDÜLER


Öte yandan Muğla'nın Didim ilçesine bağlı Tekağaç mevkisi açıklarında da Afganistan uyrukluları taşıyan bir başka bot battı. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, su üzerinde ölüm kalım mücadelei veren


can yelekli 3'ü çocuk, 8'i kadın 33 kişiyi kurtardı.





#Aylan bebek
#Aylan Kurdi
#mülteciler
8 yıl önce