|

Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi olan Dedeoğlu, AB Bakanı olarak da görev yapmıştı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:46 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Beril Dedeoğlu
Beril Dedeoğlu

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, tedavi gördüğü hastanede dün akşam 20.40’ta vefat etti. 28 Şubat’ta Şişli’deki Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Dedeoğlu, dün yaşam destek ünitesinden çıkartılmıştı. Dedeoğlu, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi görüyordu.

ÖNCEKİ GÜN AĞIRLAŞTI

Hastane Başhekimi Dr. Okan Özçeker, Dedeoğlu’nun genel durumunun 12 Mart’ta kötüleştiğini söyledi. Genel durumu düzelmeyen Dedeoğlu’na yapılan tıbbi değerlendirmeler, tetkikler ve testler sonucunda 13 Mart’ta saat 13.40’ta beyin ölümü tanısının konulduğunu aktaran Özçeker, Dedeoğlu’nun, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen saat 20.40’ta vefat ettiğini açıkladı. 1961 yılında İstanbul’da doğan Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesiydi.

Hizmet çabasıyla hep hatırlanacak

  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun vefatı üzerine taziye mesajı yayımladı. Sözcü Kalın'ın mesajında şunları paylaştı: “Beril hocanın çalışkanlığına, nezaketine ve güzel ahlakına şahidiz. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu son nefesine dek ülkemize hizmet etme çabalarıyla hatırlanacaktır” Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yayımladığı taziye mesajında, “Kıymetli insan, değerli hocam çok ama çok derin bir üzüntü duydum. Çalışkan ve üretken bir akademisyen, berrak bir zihin, samimi bir dosttu” dedi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da, aynı zamanda YÖK Üyesi olan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve yükseköğretim camiasına başsağlığı diledi.
  • Dış politika uzmanıydı
  • Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 2005 yılından itibaren Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığını yürüttü. Çeşitli gazetelerde dış politika üzerine yazılar yazan Dedeoğlu, geçen yıl ekim ayında Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine atandı. Dedeoğlu, 2015 yılında kısa bir süre Avrupa Birliği Bakanı olarak da görev yaptı.

#Beril Dedeoğlu
#Vefat
5 yıl önce