|

Bombalı araç terörü

Türkiye yine bombalı araç terörüyle sarsıldı. Vezneciler’de önceki gün polisi hedef alan saldırının ardından terör örgütü bu kez Midyat’ta sahneye çıktı. 500 kilo patlayıcı yüklü araçla Emniyet’e girmek isteyen teröristi fark eden polisler ateş açtı. İçeriye giremeyen terörist, beton bariyerler önünde aracı patlattı. Kadın polisler Nefize Özsoy ile Şerife Özden Kalmış şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2016 Thursday
Güncelleme: 23:05 - 8/06/2016 Wednesday
Yeni Şafak

PKK'lı teröristler bu kez Mardin'in tarihi ve turistik ilçesi olan Midyat İlçesi'ni hedef aldı. Dün saat 11.15 sıralarında PKK'lılar bomba yüklü minibüsle ilçenin en merkezi yeri olan Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü minibüsle intihar saldırısı düzenledi.



MİNİBÜSLE İÇERİ GİRMEK İSTEDİ


Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra marketler, kamu binaları, işyerleri, evlerin bulunduğu ve vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı üzerinde, önünde beton bloklar ve demir bariyerler bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne bomba yüklü minibüsle gelen terörist, araçla içeriye girmek isteyince, durumundan şüphelenen bina girişindeki polisler araca ateş açtı.



BARİYERLERİN ÖNÜNDE PATLATTI


Bu sırada PKK'lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü. Saldırıyı gerçekleştiren terörist minibüsle birlikte parçalanırken, çıkan yargında Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da alev aldı. Saldırıda ilk bilgilere göre 2 polis şehit olurken, 3 vatandaş da hayatını kaybetti. 23'ü sivil 51 kişi de yaralandı.





İLÇEDE BÜYÜK HASAR


Kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev, iş yerleri, marketler de hasar gördü. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ve vatandaşlar tarafından Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek söndürdü. Emniyet girişinde beton bloklar ve demir bariyerlerin bulunmaması halinde, facianın boyutunun daha da büyük olabileceği belirtildi.



KAN VERMEK İÇİN KOŞTULAR


İlçede patlama büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar yaralıların bulunduğu Midyat Devlet Hastanesi'ne akın ederek, onların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların da olası kan ihtiyacını karşı hastaneye gittikleri belirtildi. İçindeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Midyat'taki terör saldırısıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.



500 kilo patlayıcı




PKK'nın bombalı araçla düzenlediği saldırıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bomba yüklü araçta 500 kilo patlayıcı olduğu belirlendi.



Erdoğan bilgi aldı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıya ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı. Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakinen takip ettiği, bu çerçevede Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar ile de bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.



Midyat'ın kadın şehitleri


Eşinin yüreği dayanmadı




Mardin'in Midyat ilçesinde, emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haber verildi. Acı haberi aldığı anda baygınlık geçiren Özsoy, ambulansla götürüldüğü Kırklareli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



EŞİ DE AYNI YERDE YARALANMIŞTI


Özsoy çiftinin, 4 yaşında Elif adında bir kız çocuğu sahibi oldukları öğrenilirken, şehit polisin ailesinin ise Edirne'de yaşadığı bildirildi. Öte yandan Cumhur Özsoy'un 2015 yılında Midyat'ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandığı, daha sonra tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladığı öğrenildi.



Bunlar sizin yüzünüzden




PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının ardından ilçeye giden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, olay yerinde inceleme yaptığı sırada bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Öfkeli kalabalık, Tan'a, “Bunlar hep sizin yüzünüzden oldu. Biz sizi sorunu çözmek için gönderdik, daha çok insan ölsün diye değil. Allah PKK'ya destek verenlerin belasını versin” diyerek yuhaladılar.





Tepkiler üzerine Altan Tan, arabasına binerek bölgeden uzaklaşırken, bazı kişilerin araca tekme attığı görüldü. Tan, daha sonra bölgeden uzaklaştı.



6 aylık hamileydi




Patlamada yaralananlardan kadın polis memuru, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen şehit düştü. Şehidin 8 yıllık polis memuru ve 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Terör saldırısında şehit düşen ikinci kadın polis Şerife Özden Kalmış'ın ailesine acı haber verildi.



GÜL'ÜN KORUMASIYDI


Şehit polis memurunun abisi İsmail Sütçü, kardeşinin Mardin'e tayin olmadan önce Ankara'da görev yaptığını söyledi. Sütçü, "Daha önce Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yakın korumasıydı" dedi.





#Nefize Özsoy
#Özden Kalmış
#PKK
8 years ago