|

Böyle terörist oluyorlar

DHKP-C’nin “Anne” kod adlı üst düzey sorumlusu Semiha E.’de ele geçen belgeler, örgütçe zehirlenen gençlerin nasıl militana dönüştürüldüğünü gözler önüne serdi. Sözde 'Örgüt üyesi yetiştirme yönergesi'nde "Molotof yapmayı ve atmayı, silah kullanmayı öğretmeliyiz" ifadeleri yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:47 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör örgütü DHKP-C’nin Ankara yapılanmasına yönelik sürdürdüğü soruşturma tamamlandı.
​Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör örgütü DHKP-C’nin Ankara yapılanmasına yönelik sürdürdüğü soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör örgütü DHKP-C’nin Ankara yapılanmasına yönelik sürdürdüğü soruşturma tamamlandı. DHKP-C adına Türkiye geneli işçi sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen Semiha E. ile saklandığı ODTÜ ormanlarında yakalanan Ankara sorumlusu İlhan K.’nın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında dava açıldı.

SEMİHA E.’NİN KOD ADI ‘ANNE’

Düzenlenen iddianamede, örgüt içinde saygın bir kişilik verildiği kaydedilen Semiha E.’nin “Anne” kod adını kullandığı belirtildi. İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelinin üzerinden ele geçirilen dijital materyallerde, bu konumu ile örtüşen “Devrim nikahı, örgütsel birlik, kadın, evlilik” gibi konularda birçok belge bulundu.

SİLAH KULLANMA TAVSİYESİ

“Kadro eğitim” başlıklı belgede, örgüt üyelerine verilecek eğitime ilişkin yönerge tespit edildi. Belgelerde, “5 şehit sözü seçmeli, 1 şiir okumalı, günlük 1 kurgu veya 1 film izlemeli, molotof yapmayı ve atmayı öğretmeliyiz, silah kullanmayı öğretmeliyiz. (..) belli silahların özelliklerini öğrenmeli; baretta, browning, ak47 gibi (..)” ifadeleri yer alıyor.

‘OPERASYON ANINDA SALDIRIN’

Söz konusu belgelerde olası operasyonlarda yapılması gereken eylemlerin de anlatıldığı belirlendi. “Operasyonlarda yapılacaklar” konulu belgede, “Zararı en aza indirmek için önlemler almak. Kim var kim yok toparlamak. Soğukkanlı ve dikkatli olmak. Savunma pozisyonunda kalmadan düşmana (güvenlik güçlerine) saldırmak.(..)” gibi maddelerin sıralandığı görüldü.

  • İzin almadan evlilik yok!
  • İddianameye koyulan örgütsel dokümanlarda "Kadın-Erkek ilişkileri" başlıklı notlar da yer aldı. Militanlar arasındaki ilişkilere dahi örgütün onay verdiği anlaşılan notlarda, örgütten gizli ilişki "gayrimeşru ilişki" olarak tanımlanıyor. Örgüt mensuplarının evlilik için de örgütten izin alması gerektiği belirtiliyor.

İtirafçılara ölüm tehdidi

Bir başka belgede ise itirafçılık ve örgüt içerisinde itirafçılıkla nasıl mücadele edilmesi gerektiği ve geçmiş yıllarda itirafçı olan şahıslardan bahsediliyor. Belgelerde yazan notlara göre örgütün itirafçı olarak gördükleri kişileri ölümle tehdit ettiği anlaşılırken, notlarda "İtirafçılık, halka ihanettir. İhanetin cezası ölümdür. İtirafçının cezası ölümdür" ifadeleri yer alıyor.

#DHKP-C
#Terörist
6 yıl önce