|

CHP ile görüşecek isimler belirleniyor

AK Parti, CHP ile mutabık kaldığı istikşafi görüşme mekanizmasını yürütecek isimleri belirliyor. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın isimleri ön plana çıkıyor.

Yeni Şafak
20:41 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 17:44 - 21/07/2015 Salı
AA

AK Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP adına Haluk Koç'un bugün bir araya geldiği görüşmenin ardından her iki parti de istikşafi görüşmeleri yapacak isimleri belirlemek için harekete geçti.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, MYK ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile yaptığı toplantıda, istikşafi görüşmeleri sürdürecek heyette yer alacak isimler de ele alınacak. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın isimleri ön plana çıkıyor.



İlkeler ve konular belirleniyor


MYK ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile yapılan toplantıda AK Parti, koalisyon görüşmelerinde müzakere edilecek ilkeler ve üst konu başlıklarını da değerlendirilecek. Ömer Çelik'in bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başında başlayacağını bildirdiği istikşafi görüşmelerde ele alınacak konular ve ilkelerin, anayasa, seçim sistemi, ekonomi, eğitim, güvenlik, dış politika ağırlıklı olacağı belirtiliyor.





#cevdet yılmaz
#numan kurtulmuş
#koalisyon
9 yıl önce