|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK yeniden yapılanacak

Reuters'e konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yeniden yapılanmanın sinyallerini verdi. YAŞ toplantısının bir hafta öne alınabileceğini belirten Erdoğan, "Yapılan hazırlıklar YAŞ'a sunulacak, çok kısa zaman içinde yeni yapılanma ortaya çıkmış olacak, TSK yeni bir kan bulacak" diye konuştu.

Yeni Şafak
00:30 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 00:56 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters haber ajansına önemli açıklamalarda bulundu.



FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihbarat zaafiyeti olduğu yönündeki sözlerini tekrarlayarak, "Haberi aldığımda MİT Müsteşarı'nı aradım ulaşamadım, Genelkurmay Başkanı'nı aradım ulaşamadım. Sıkıntılı da olsa Başbakan'la temas kurabildim. Ben eniştemden duyana kadar haberim olmadı. İstihbarat teşkilatları her şeye dört dörtlük sahip değildir, bu olayda da bir istihbarat zaafı olduğu açıkça ortada. Bunu MİT Müsteşarıma da söyledim" diye konuştu.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan

, YAŞ toplantısının bir hafta öne alınabileceğini açıkladı.Erdoğan, "

YAŞ toplantısının bir hafta öne alınma durumu var, bunun adımını atacağız. Yapılan hazırlıklar YAŞ'a sunulacak, çok kısa zaman içinde yeni yapılanma ortaya çıkmış olacak, TSK yeni bir kan bulacak" ifadelerini kullandı.





#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce