|

Daireleri böyle paylaştılar

Meclis’te yumruk şov yapan emlak zengini CHP'li Gamze İlgezdi, partiyi karıştırdı. 'Solcu' İlgezdi'nin Bağdat Caddesi’ndeki Four Winds Residence’ta 3 dairesi bulunuyor. Bir inşaat firmasıyla ortaklık kuran Bayan Trump, belediyeye ait araziye yapılan rezidansı akrabalarına pay etmiş.

Yeni Şafak
04:00 - 10/07/2015 Cuma
Güncelleme: 02:43 - 10/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Meclis'te solculuk oynayan CHP Milletvekili Gamze İlgezdi'nin rezidans merakı başına iş açmaya devam ediyor. Bağdat Caddesi'ndeki Four Winds Residence'ta 3 dairesi bulunan İlgezdi'nin, bir inşaat firmasıyla kurduğu ortaklığın ardından belediyeye ait arazileri satın aldığı öğrenildi. İlgezdi'nin, Küçükbakkalköy'deki Buz Rezidans tamamladıktan sonra ise 17 katı enişteleri ve ablası arasında paylaştırdığı ortaya çıktı.



BAŞKANDAN İMTİYAZLI


CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi olan Gamze Akkuş İlgezdi hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil. İddialara göre İlgezdi, belediyeye ait arazileri kocasının imtiyazını kullanarak satın aldı. Daha sonra aynı arazilerde rezidans yaptırdı. İlgezdi, şimdi de Küçükbakkalköy'deki ultralüks katları akrabalarına paylaştırmasıyla gündeme geldi. Buz Residence'ta CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eniştesi Nurettin Şahin, Gamze İlgezdi'nin eniştesi Özer Çetin Şenyurt ve Gamze İlgezdi'nin ablası Oya Şenyurt'un toplam 17 dairesi bulunuyor. Gamze İlgezdi'nin daireleri ise Bağdat Caddesi'ndeki Four Winds Residence'ta bulunuyor. Asıl mesleği diş hekimliği olan İlgezdi'nin 5 milyon dolarlık 3 ultralüks daireyi nasıl satın aldığı hâlâ merak konusu. İlgezdi, buradaki dairelerin 3'ünü birden 20 Haziran 2014'te almıştı.



KILIÇDAROĞLU'NA KIYAK


CHP'li Battal İlgezdi'nin Buz Residence binasını Küçükbakkalköy'de bir inşaat firmasıyla ortak yaptırdığı ortaya çıktı. Belediye arazisinin parsel parsel yağmalandığı bu araziye bitişik parselin ortakları ise Battal İlgezdi, Gamze İlgezdi ve inşaat şirketi idi. Aynı yıl bu iki parsel, encümen kararıyla birleştirildi. İşlemin ardından hemen inşaat ruhsatı alınıp Buz Rezidans adında 23 katlı bir gökdelen inşa edildi. Buz Rezidans'aki 17 daire, 12 Ekim 2011'de yapılan satış işlemine göre, Ataşehir'deki 3 bin 340 metrekarelik arsa, satış yoluyla eniştelere geçti. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun da, İlgezdi ailesinin 17 dairesinin olduğu Buz Residence'ta oturduğu ortaya çıktı. Zeynep Kılıçdaroğlu'nun, sözkonusu rezidansın 17. katında 87 numaralı dairede ikamet ettiği öğrenildi. İddialara göre CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gamze İlgezdi'ye milletvekili seçilme garantisi verdi. Ardından kızı Zeynep Kılıçdaroğlu ultralüks binadan daire aldı.





Maaşı pek bereketli!




Asıl mesleği diş hekimliği olan Gamze İlgezdi'nin 5 milyon dolarlık 3 ultralüks daireyi nasıl satın aldığı merak konusu. İlgezdi, 2013 yılında Ataşehir Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde diş hekimi olarak çalışırken 3 bin 907 TL maaş alıyordu. Akkuş bu maaşla 5 milyon dolarlık daireler aldı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından İlgezdi, sosyal medyada 'Atatürkçülük' ve 'solculuk' oynadı. İlgezdi, “Şahsıma karşı başlatılan bu linç girişiminde gördük ki, onların paralı askeri kadar, Mustafa Kemal'in de yürekli evlatları varmış. Türk solunun taşıyıcısı olacak bu gençlerle birlikteyken biz, hiçbir akbabaya yem olmayız!” dedi.



O bina senin değil




Meclis'teki yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldıran rezidans zengini Gamze Akkuş İlgezdi'nin mal varlığı partiyi karıştırmaya devam ederken, skandalların da ardı arkası kesilmiyor. İlgezdi'nin, belediyenin kurduğu tesisi kendi kurmuş gibi sahiplenerek propaganda yaptığı belirlendi. CHP tanıtım afiş ve tanıtım kitapçıklarında yeralan özgeçmişinde İlgezdi, Ataşehir Belediyesi tarafından kurulan Türkan Saylan Tıp Merkezi'ni kendi kurmuş gibi gösterdi. Tanıtım kitapçığında İlgezdi ile ilgili, “Kendi kurduğu Türkan Saylan Tıp Merkezi'nde hekimlik yaptı” ibaresi bulunuyor. Aynı yanlış bilgi İlgezdi'nin kişisel internet sitesinde de görülüyor. İlgezdi sitede kendisiyle ilgili, “Kendi kurduğum Prof. Türkan Saylan Tıp Merkezi'nde hekimlik yapmanın yanısıra, kurumun Kültür, Sağlık ve Sosyal projelerini hazırlayıp hayata geçirdim” ifadelerini kullanıyor. Gerçekte ise tıp merkezi, 2010 yılında Ataşehir Belediyesi'nin Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulmuştu.



Kızı, damadı ve özel kalemi orada


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu da İlgezdi ailesinin 17 dairesinin olduğu Buz Residence'ta oturuyor. Zeynep Kılıçdaroğlu'nun, sözkonusu rezidansın 17'nci katında 87 numaralı dairede ikamet ettiği öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun damadı Cenk Nadir de burada bir rezidans dairesi sahibi. Azime Aslı Nadir ile evli damadın rezidans komşusu ise Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan.



#Zeynep Kılıçdaroğlu
#Gamze İlgezdi
#Bayan Trump
9 yıl önce