|

Eller semaya açıldı

Yurdun dört bir yanında binlerce Müslüman, Miraç Gecesi dolayısıyla camilere akın etti. Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler eşliğinde eller semaya açıldı, dualar edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:13 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kutsal gecede eller semaya açıldı, dualar edildi.
Kutsal gecede eller semaya açıldı, dualar edildi.

Miraç Gecesi dolayısıyla yurt geneli ve Balkanlarda çok sayıda kişi, özel programlar düzenlenen camilerde saf tuttu. İstanbul’da, Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye camilerinde düzenlenen Miraç Gecesi programlarına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

TÜRBELERİ ZİYARET ETTİLER

Eyüp Sultan Camisi ve türbesini de vatandaşlar gece boyunca ziyaret etti. Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camisi’nde Miraç Gecesi coşkuyla idrak edildi. Vatandaşlar, kandil dolayısıyla başta tarihi Selimiye, Eski, Üç Şerefeli camiler olmak üzere kentteki birçok camiyi doldurdu. Bursa’da da yüzlerce Müslüman tarihi camilerdeki kandil programlarına yoğun ilgi göstedi. “Peygamberler şehri” olarak da adlandırılan Şanlıurfa’da, kandil nedeniyle vatandaşlar Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki camilere akın etti.


BALKANLARDA KANDİL COŞKUSU

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi’nde kandil dolayısıyla Kur’an-ı Kerim gecesi düzenlendi, dualar edildi ve ilahiler okundu. Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Müslümanlar ise tarihi Mustafa Paşa Camisi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlit, Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça ilahiler dinledi. Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun olduğu Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar’dakiler başta olmak üzere birçok camide Kur’an-ı Kerim okundu.

  • Miraç, Aksa’sız olmaz
  • Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Miraç Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Miracın, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Hazreti Peygamber’in, bir gece, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve yüce Yaradan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade ettiğini aktaran Erbaş, bu gecenin Kur’an-ı Kerim’de “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir” şeklinde beyan edildiğini kaydetti. Ülke genelindeki camilerde okunan cuma hutbesinde de Mescid-i Aksa vurgusu yapıldı. Hutbede şu ifadeler yer aldı: “Miraç, tıpkı Peygamberimizin mübarek yolculuğunda olduğu gibi, Mekke ile Kudüs arasındaki mukaddes bağı korumaktır. Bizler biliriz ki, mümin miraçsız, miraç da Mescid-i Aksa’sız olmaz"
#Kandil
#Miraç Gecesi
6 yıl önce