|

FETÖ’ye Sivas ve Tekirdağ darbesi

Tekirdağ-Çorlu’da aralarında iş adamları ve avukatların da bulunduğu 23 kişi gözaltına alınırken, Sivas’taki operasyonda FETÖ için arsa usûlsüzlüğü yapan 12 şüpheli yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:28 - 8/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Paralel örgüte yönelik operasyonlar İstanbul'un dışında Tekirdağ ve Sivas'ta da sürdü. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, aralarında işadamı ve avukatların da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından sorgu için emniyete götürülürken, hazırlığı 1 yıldır süren operasyon öncesi 23 kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Öte yandan Sivas merkezli 4 ilde yapılan baskınlar sonucu 12 şüpheli, FETÖ/PDY'den gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre şüpheliler, 'hayırsever vatandaşların dini duygularının istismar edilerek arsalarının paralel yapıya kazandırılması, imam hatiplere tahsis edilmiş arsa ve okulların kumpas yoluyla FETÖ/PDY yapılanmasındaki kuruluşlara tahsis edilmesi' iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yakalandı.







Zanlılar arasında işadamı, şirket ve dernek yöneticileri de bulunuyor. Basılan adresler ele geçirilen bilgisayar ve çeşitli evraklara da incelenmek üzere el konuldu. Bu arada, Balıkesir'de önceki gün gözaltına alınan 13 FETÖ şüphelisinden 8'i ise emniyet sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

#Fetullahçı Terör Örgütü
#Sivas
#paralel yapı
9 yıl önce