|

Görevden alındılar

Mardin Artuklu’da karakola düzenlenen saldırıda Mazıdağı Belediyesi’ne ait araçların kullanıldığının tespit edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık belediye eş başkanları Necla Yıldırım ile Ali Özkan’ı görevden aldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Gereği yapıldı. Herkes aklını başına alsın" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 15/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde DBP'li belediye başkanı Necla Yıldırım ve belediye meclis üyesi Ali Özkan görevden alındı. Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı, Merkez Artuklu ilçesi Cevizlik Mahallesi'ndeki Karakola Komutanlığına 9 Temmuz'da teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, 2 askerin şehit düştüğü, bir kişinin yaşamını yitirdiği, 12 askerin yaralandığı saldırıyla ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma dolayısıyla Mazıdağı Belediye Başkanı Yıldırım ve Belediye Meclis Üyesi Özkan, Anayasanın 127'ci maddesinin 4. fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 47. maddesi gereğince “geçici bir tedbir” olarak görevden uzaklaştırılmasını kararlaştırdı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mazıdağı Belediyesi zabıta amirinin de emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.



ALA: GEREĞİ YAPILDI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yıldırım ile Özkan'ın, görevlerinden alınmalarına ilişkin, “Mazıdağı'ndaki patlamada, bizim, müfettişlerin ve valilik değerlendirmelerine göre ciddi problemler var. Orada belediyenin bir kamyonu kullanılmıştır, bu olacak iş değildir. Buna fırsat veren kim olursa olsun, gereği yapılır ve gereği de yapılmıştır. İçişleri Bakanlığı tarafından, bizim tarafımızdan görevden uzaklaştırılmıştır” dedi.



AKLINIZI BAŞINIZA ALIN

Terörle mücadelenin topyekün bir mücadele olduğunu ve artık küresel bir sorun haline geldiğini söyleyen Ala, şöyle devam etti: “Herkesin aklını başına alması lazım. Türkiye sınırları içerisinde milletin verdiği yetkiyi hiç kimse milletin aleyhine kullanamaz.”


#Artuklu
#Mazıdağı Belediyesi
8 yıl önce