IBAN’ını kullandırana bir yıl ceza
04:00, 20/06/2026, Cumartesi
Yeni Şafak

Arşiv.
12'inci Yargı Paketi'nin TBMM Başkanlığı'na sunulması önümüzdeki haftaya kaldı.
IBAN dolandırıcılığına yönelik cezai düzenlemenin de pakette olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Düzenlemeyle, son yıllarda dolandırıcılık suçlarında sıkça kullanılan banka hesapları ve IBAN'ların para karşılığında üçüncü kişilere kullandırılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. TCK'da yapılacak değişiklikle, banka veya ödeme kuruluşlarındaki hesap bilgilerini maddi menfaat karşılığında başkasına veren, kullandıran ya da kullanan kişiler için müstakil bir suç tanımı oluşturulacak. Söz konusu fiili işleyenlere 6 aydan 12 aya kadar hapis cezası uygulanacak. Teklif taslağının ilk çalışmalarında, eylemlerin nitelikli dolandırıcılık kapsamında değerlendirilmesi ve cezanın 3 yıla kadar çıkarılması öngörülüyordu. Düzenlemede son karar ilgili kurumlarla istişare sonrasında verilecek.

Özgün
12. YARGI PAKETİ SON DURUM ADALET BAKANLIĞI 2026: 12. Yargı Paketi çıktı mı, ne zaman çıkacak? İnfaz düzenlemesi ve genel af

Gündem
12. Yargı Paketi gelecek hafta TBMM Başkanlığına sunulacak
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.