|

İlk duruşma 30 Ocak’ta

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasında yaşanan kavgaya ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İlk duruşma, 30 Ocak 2019’da yapılacak.

Haber Merkezi
04:00 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:53 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İddianame, İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.
İddianame, İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan hakkında 12,5 yıl, kavga ettiği şarkıcı Berkay hakkında ise 2 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi, Arda ile Berkay arasında yaşanan kavgayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame üzerindeki incelemelerini tamamladı. Mahkeme, şarkıcı Berkay’ın eşi Özlem Şahin’in müşteki, Arda Turan ve şarkıcı Berkay Şahin’in ise ‘’müşteki-şüpheli’’ sıfatıyla yer aldığı iddianameyi kabul etti. İlk duruşmanın 30 Ocak 2019’da yapılmasını kararlaştıran mahkeme, taraflara duruşma tarihini bildiren tebliğ gönderilmesine hükmetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki şüpheli Arda Turan hakkında ‘’cinsel taciz’’, ‘’kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama’’, ‘’korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme’’, ‘’ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’’ suçlarından 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, Berkay Şahin hakkında ise ‘’hakaret’’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

YAŞANANLAR HOŞ DEĞİL

Bu arada, Barcelona Kulübü Basın Sözcüsü Josep Vives, Berkay ile yaşadığı olay sonrası Medipol Başakşehir’in 2.5 milyon TL para cezası verdiği Arda Turan’la ilgili, “Türkiye’den gelen haberler hoş değil. Süreci takip ediyoruz” dedi. Arda Turan’ın yaptırdığı otel inşaatının temel kazma çalışması nedeniyle binaları çöken Ertürk Apartmanı sakinleri de zararları karşılanmadığı gerekçesiyle Arda ve kardeşi Okan Turan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

  • Hastane basmıştı
  • Arda Turan, Emirgan’da bir gece kulübünde yaşanan kavgada Berkay’ın burnunu kırmış, ardından belinde silahla hastaneyi basmıştı.
#Arda Turan
#Duruşma
#Mahkeme
6 yıl önce