|

Kütahya'da kayyum kararı

Yapılan yasal düzenleme ile 2014 yılında beldeyken köye dönüştürülen, bunun üzerine hukuk mücadelesi başlatan yöre sakinlerinin, o tarihten sonraki seçimlerde sandık başına gitmediği Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu'nun eski statüsüne kavuşması sonrası belediyeye kayyum atandı.

Yeni Şafak
20:38 - 5/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:44 - 5/04/2017 Çarşamba
AA
Türker Çağatay Halim
Türker Çağatay Halim

Kütahya'nın Simav ilçesinin Kaymakamı Türker Çağatay Halim, yeniden belde statüsü kazanan Kuşu'ya kayyum olarak atandı

Kuşu Belediyesine kayyum olarak atanan Simav Kaymakamı Halim, beldeye gelişinde davul zurna ve coşkuyla karşılandı.

Kartal Meydanı'nda düzenlenen karşılama töreninde, Kur'an okundu, dualar yapıldı.

Halim, burada yaptığı konuşmada, bir hukuk zaferinin sonunda Kuşu'nun artık bir belde olduğunu söyledi.

Yüksek Seçim Kurulunca seçim yapılıncaya kadar Kuşu Belediye Başkanı olarak görevlendirildiğini belirten Halim, şöyle konuştu:

  • "Yüksek Seçim Kurulu çalışmalara başladı. Onların kendi mevzuatı açısından uygun olan ilk tarihte Kuşu'da bir belediye seçimi yapılacak. Bundan sonrası biraz sabır gerektiren bir süreç olacak. Sadece benim buraya atanmamla iş bitmiyor ama kesin olan resmileşmiş bir gerçek var. Kuşu artık belde belediyesidir. Ama biz belediye teşkilatını yeniden oluşturacağız. Kuşu bir birlik beraberlik örneği sergiledi. Ama bunu yaparken de demokratik tahammülden ayrılmadı. Hukukun ve idarenin kararlarına saygılı oldu. Nezaketinden vazgeçmedi. Size benim burada hem Simav Kaymakamı hem Kuşu Belediye Başkanı olarak ilk ve tek söyleyeceğim şudur; Nezaketinizden, demokratik anlayışınızdan, idareye ve hukuka olan gönül bağınızdan asla vazgeçmeyin."

Seçmen kütüğüne bin 364 kişinin kayıtlı bulunduğu Kuşu, 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kadar belde statüsündeydi. Bu seçim öncesi yapılan düzenleme gereği belde statüsü iptal edilen Kuşu, 31 Mart 2014 itibarıyla köye dönüştürüldü. Buna tepki göstererek 30 Mart 2014'te sandığa gitmeyen seçmenler, aynı tavrı 1 Haziran 2014'te tekrarlanan muhtarlık ve ihtiyar heyeti, 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanı ve 7 Haziran ile 1 Kasım'da yapılan genel seçimlerde de sürdürmüştü.

#Kayyum
#Kuşu
#Kütahya
7 yıl önce