|

Öğrencilerde umre heyecanı

Şahinbey Belediyesi, “İyi Müslüman” kitabından sınava girerek okullarında 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan 164 öğrenciyi daha umreye uğurlarken projenin dördüncü yılında toplam 524 öğrenci bu heyecanı tatmış oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 22/01/2020 Çarşamba
Güncelleme: 03:06 - 22/01/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Şahinbey Belediyesi
Şahinbey Belediyesi

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü’nün birlikte organize ettiği projede ‘İyi Müslüman’ kitabından sınava giren ve okullarında 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan 164 öğrenci ve Evlilik Okulu’na katılan çiftler arasından kura ile belirlenen 7 çift umreye uğurlandı. Emine Konukoğlu Camii’nde düzenlenen uğurlama törenine öğrencilerin ailelerinin yanısıra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.


‘RABBİM İBADETLERİNİ KABUL EYLESİN’

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek “Öncelikle Rabbim sağlıklı bir şekilde gidip gelmeyi nasip eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak bu yıl 4’üncü kez umreye öğrenci gönderiyoruz. Bu yıl da yine kitap okuma yarışmasında okullarında 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olarak dereceye giren 164 öğrencimiz 6 tane din görevlimiz ve 6 tane öğretmenimizi uğurladık. Ayrıca bizim her ay yapmış olduğumuz Evlilik Okulu sertifika töreninde çektiğimiz kuralar sonrasında ismi çıkan 14 çiftimizin 7’si öğrencilerimizle, 7’si ise Şubat ayında gidip ibadetlerini yapıp gelecekler” dedi.

4 YILDA 524 ÖĞRENCİ

Şahinbey Belediyesi, 2017 yılında başlattığı proje kapsamında Peygamber Efendimiz (S.A.V) “Siyer-i Nebi” kitabından sınava girerek okullarında birinci olan 49 öğrenciyi umreye göndermişti. Projeyi genişleterek devam ettiren Şahinbey Belediyesi 2018 yılında okullarında 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan 147, 2019 yılında 164 ve 2020 yılında 164 öğrenciyi umreye uğurladı. Şahinbey Belediyesi böylece, dört yılda 524 öğrenciyi bu heyecanı tattırmış oldu.

TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER
  • Şahinbey Belediyesi tarafından umreye gönderilen öğrenciler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “Öncelikle bu proje emek veren herkesten Allah razı olsun. Hem kitap okuyup, hem de umreye gidiyoruz” diye konuştular. Çocuklarını umreye uğurlayan anne ve babalar düzenlenen organizasyondan memnun olduklarını belirttiler.


#Öğrenci
#Gaiantep
#Valilik
#Umre
4 yıl önce
default-profile-img