|

Oğuzeli, mobilya kenti olacak

Oğuzeli’nde, TOKİ tarafından Yakacık Dağı’nda kurulması planlanan mobilya kent projesi büyük heyecana sebep oldu. Proje için 250 kişinin şimdiden başvurduğunu belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, ilçenin verdiği göçün tersine döneceğini dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:26 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kılıç, projenin Oğuzeli’ne değer katacağını belirtti.
Kılıç, projenin Oğuzeli’ne değer katacağını belirtti.

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Oğuzeli’ne bağlı Yakacık mahallesinde 1 milyon 150 bin metrekare alana kurulacak mobilya kent projesine büyük talep olduğunu, şimdiden 250 kişinin buraya gitmek için dilekçeyle başvurduğunu söyledi. Bu projeyle göçü tersine çevireceklerini dile getiren Kılıç, projenin Oğuzeli’ne değer katacağını belirtti.

HERKES KAZANACAK

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, bu projeyle hem mobilya üreticileri, hem çiftçi, hem de Gaziantep’in kazanacağını söyledi. Kılıç, “Mobilya ile halı ayrılmaz bir ikili. Gaziantep halıda marka şehir iken mobilyada o kadar söz sahibi değil. Bu projemiz hayata geçtiğinde halıda olduğu gibi mobilyada da Gaziantep adından söz ettirecek” diye konuştu.

SEKTÖR TOPLANACAK

Mobilya kent projesiyle ilgili bütün hazırlıkları bitirdiklerini, bütün kurumların olumlu görüşünü aldıklarını ve son noktaya gelindiğini belirten Sait Kılıç, son yapılan meclis toplantısında ilgili kişi, kurum, kuruluşlarla görüşmelerde bulunmak ve bu hususta yapılacak protokol ve sözleşmeleri imzalamak üzere meclis yetkiyi kendisine verdiğini söyledi.

Bütün mobilya sektörünün, yan alanlarıyla birlikte Oğuzeli’nde yapılacak mobilya kentte toplanacağını belirten Kılıç, “İmalatın yanı sıra, orta girişe 50 bin metrekare alana büyük bir mobilya AVM planlıyoruz. Bu AVM ’de üreticilerin ürünleri sergilenecek” dedi.


İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Gaziantep’in Türkiye ve dünyada birçok sektörde söz sahibi bir kent olduğunu mobilya sektöründe de söz sahibi olması için bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Kılıç, şunları söyledi: “Mobilya kenti hem Oğuzeli’nin, hem de Gaziantep’in vizyonuna değer katacak. Bir milyon 300 bin metrekarelik alana kurulacak sitede kentteki mobilya imalatçılarının bütün paydaşları yer alacak. Bu projenin istihdama da önemli katkılar sağlamasını bekliyoruz. Belki de Gaziantep’ten Oğuzeli’ne çalışmaya gelenler olacak. Sitede 300 kadar işletme olacak. Bunun ekonomiye katkısını siz düşünün.”


BELEDİYENİN KAPILARI GİRİŞİMCİLERE AÇIK

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Oğuzeli Belediyesi, KOSGEB ve İŞ- KUR İşbirliği ile düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursiyerleriyle bir araya geldi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Kılıç, “Daha önce düzenlediğimiz eğitimlerde sertifikalarını alan birçok kursiyerin yeni işyerlerinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. İnşallah sizler de sertifikalarınızı aldıktan sonra bu belgelerinizi hayata geçirerek yeni yatırımlara dönüştürürsünüz. Bizler de inşallah gelir kurdelesini keseriz. Özellikle bayanlarımızın göstermiş olduğu ilgi beni oldukça mutlu ediyor. Çünkü Oğuzeli’nde bayan işletmeci sayımız az. İnşallah bu tür eğitim programları ile bu sayıları daha yukarı çıkaracağız” dedi.

‘KALICI ZENGİNLİK’

İnsanların kolay yoldan zengin olma eğilimlerinin olduğunu kaydeden Başkan Kılıç şöyle devam etti; “Bu algıların oluşmasındaki en büyük faktör ise medya. Dizilerimizin hemen hemen hepsinde zenginlik var. Sadece yoksulluğun ele alındığı veya sadece eğitimin ele alındığı bir diziye rastlamadım. Türkiye’nin gerçekleri bunlar değil. Kalıcı olan zenginlik kendi emeğiniz ve alın teriniz ile kazandığınız zaman olur.”

  • VİZYON KATACAK
  • Mobilya kentin havaalanına 5-6 kilometre, çevre yoluna da 12 kilometre mesafede olduğunu belirten Kılıç, hammadde ve üretilen her türlü ürünün nakliyesinin son derece kolay olacağını dile getirdi. Tesiste sosyal eklentilerin de olacağını vurgulayan Kılıç, camisi, oyun alanı, lokantasıyla insanların gün boyu vakitlerini geçirebilecekleri alanlarında içerisinde bulunacağı mobilya kentin, istihdam yaratacağı gibi Gaziantep ve Oğuzeli’ne de vizyon ve değer katacağını söyledi. Bu projenin göçü tersine döndüreceğini de dile getiren Kılıç, “Gaziantep’te 100 bin Oğuzelili yaşıyor. Nizip’ten sonra en çok Gaziantep’te yaşayan kesim Oğuzelili. Bu proje göçü tersine çevirecek” dedi.
‘HER İŞTE FARKLI OLMAYA ÇALIŞTIM’

Başkan Mehmet Sait Kılıç, “30 Mart 2014 yılında Oğuzeli’mize belediye başkanı seçildim. Yaptığım her işte farklı olmaya çalıştım. Belediyecilik anlamında da farklı olmaya çalıştım gördüğüm eksiklikleri giderme gayretinde oldum çok şükür düşündüğüm ve yapmayı hedeflediğim işlerin birçoğunu gerçekleştirdik. Şuana kadar 2 tane kütüphane açtık, 1 eğitim merkezi açtık, 1 tane spor salonu açtık. İlçe merkezinde 5 tane sosyal tesis, ilçe genelinde 18 tane sosyal tesis açtık. Geldiğimiz günde 1 tane park yoktu şu anda 20 tane parkımız var. Her yaz çocuklarımız yaz okullarımıza gelerek faydalanabiliyor. Daha yaşanabilir ve daha modern bir Oğuzeli için imkanlarımız dahilinde elimizden gelenin hep fazlasını yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu.


‘BİZİ KURTARACAK KALİTELİ EĞİTİM’

Eğitim alanında hizmet istendiği zaman hayır demediklerini ifade eden Belediye Başkanı Kılıç şöyle konuştu; “Çünkü en pahalı yatırımda eğitime yapılan en faydalı yatırımında eğitime yapıldığını düşünüyorum. Ürününü geç veriyor ama en uzun süre verim alabildiğimiz bir alan. Bizi kurtaracakta yerin dibine sokacakta eğitimdeki başarımız veya başarısızlığımız diye düşünüyorum. Sizlerde güzel bir ortamda eğitim hayatınızı sürdürüyorsunuz. Gayretli bir müdürünüz var kendisini tebrik ediyorum. Bizden ne zaman sizlerin adına talepte bulduysa imkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonrada yardımcı olmaya devam edeceğiz. Sözlerimi son verirken güzel vatanımız uğruna şehadet şerbeti içerek şehit düşen kahraman askerlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum. Bu uğurda gazi olan kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Biz Anadolu coğrafyasında kalmaya ve yaşamaya azmettik ve elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız.”


Öğrencilerin sesi başkana ulaşıyor

Oğuzeli’nde hayata geçirilen ‘Öğrenciler Kaymakam ve Belediye Başkanı ile Buluşuyor’ projesi öğrencilerin seslerini ilçe yöneticilerine duyurmasına zemin hazırlıyor. Oğuzeli Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, ‘Öğrenciler Kaymakam ve Belediye Başkanı ile Buluşuyor’ programı kapsamında Oğuzeli Kaymakamı Rızvan Eroğlu ve Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ile bir araya geldi.

Eğitime yapılan yatırımın en faydalı yatırım olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, öğrencilere Oğuzeli gibi bir ilçede eğitim gördükleri için çok şanslı olduklarını söyledi.

Tecrübe ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Başlan Kılıç, “Kendimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor, bizim geleceğimiz ve umudumuz sizlersiniz çünkü bizden sonra bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz” dedi.

#Mobilya kenti
#Oğuzeli
#TOKİ
6 yıl önce