|

PKK’ya Artuklu darbesi

Mardin’de Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmalarda 2 PKK’lı öldürüldü, 2 terörist yaralı olarak yakalandı. Artuklu İlçesi’ne bağlı Sulak Mahallesi’nde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yakalanan teröristlerden biri örgütün bombacısı.

Yeni Şafak
04:00 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:25 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Artuklu'da yakalanan teröristlerden birinin Dargeçit'te dört polisin şehit olduğu saldırının faili olduğu belirlendi.
Artuklu'da yakalanan teröristlerden birinin Dargeçit'te dört polisin şehit olduğu saldırının faili olduğu belirlendi.

Mardin'de güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda merkez Artuklu ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Sulak Mahallesi'nde 4 kişilik terörist grubun bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine önceki gece saatlerinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyonda teröristlerin güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrılarına ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 2 terörist yakalanırken, 2 terörist ise gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı. Çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bölgede operasyonun sürdüğü öğrenildi. Öte yandan, yakalanan teröristlerden birinin terör örgütü PKK'nın bombacılarından olduğu belirlendi. Kawa kod adlı teröristin Dargeçit ilçesinde 4 polisin şehit olduğu bombalı saldırının faili olduğu da öğrenildi.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ


Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Sulak Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, PKK'lı teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenleneceği bildirildi. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Sulak Mahallesi'nde herhangi bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği aktarılan açıklamada, söz konusu yasağa uyulmasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğu kaydedildi.







#Mardin
#Mardin'in Artuklu
#PKK
7 yıl önce