|

Roket imhasında facia: 1 polis şehit

Suriye’de DAEŞ denetimindeki bölgelerden Kilis'e 3 Katyuşa roketi atıldı. Roketlerden 2'si sınıra yakın, 3'üncüsü ise kent merkezinde boş araziye düştü. Mermilerden birinin imhası sırasında bir polis şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:06 - 3/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye'de DAEŞ denetimindeki bölgelerden atılan 3 Katyuşa roket mermisi Kilis'e düştü. Roket mermisinin imhası sırasında meydana gelen patlamada 1 polis şehit oldu, 2 askerde yaralandı. Olay dün saat 15.40 sıralarında meydana geldi. Suriye'de DAEŞ terör örgütü kontrolündeki bir bölgeden 3 Katyuşa roket mermisi atıldı. Roketlerden 2'si Kilis-Suriye sınır hattına yakın bölgeye 3'üncü ise kent merkezindeki Ekrem Çetin Mahallesindeki boş araziye düştü. Olayda ölen ve yaralanan olmadı. Patlamayan mühimmatların imhası için bölgeye bomba imha ekipleri gönderildi. Roket ekipler tarafından etkisiz hale getirilmek istenirken infilak etti. Giresunlu polis memuru Murat Mimiroğlu şehit oldu, 2 asker de yaralandı.



MEVZİLER İMHA EDİLDİ


Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), DAEŞ mevzilerine bomba yağdırdı. TSK'dan yapılan açıklamada, terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bir bölgeden Kilis civarına önce iki, sonrasında bir roket atıldığı belirtildi. “ANTPQ-36” hedef tespit radarıyla, roketin atıldığı yerin çok kısa sürede belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Karsah bölgesinden atıldığı tespit edilen, muhtemelen katyuşa tipi roket mevzilerine, sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 20 ÇNRA ve 19 Fırtına obüsü mermisiyle ateş açılmış ve söz konusu mevziler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle imha edilmiştir.”


#DAEŞ
#Kilis'
#Katyuşa roketi
8 yıl önce