|

Son iki terörist

Mehmetçik, PKK’nın sözde Karadeniz Açılım Grubu’ndan geriye kalan iki teröristin peşine düştü. JÖH ve komando timleri -10 derecede yer yer 1 metreyi aşan karların içinde iz sürüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:19 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ekiplerin başarılı operasyonları sonucunda bölgedeki elebaşlarının öldürülmesinin ardından terörist grup dağıldı.
Ekiplerin başarılı operasyonları sonucunda bölgedeki elebaşlarının öldürülmesinin ardından terörist grup dağıldı.

Terör örgütü PKK’nın 30 yıldır etkili olmaya çalıştığı Karadeniz Bölgesi’nde Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Komando timlerinin operasyonları sürüyor. PKK'nın kış yapılanmasını önlemek ve yayla evlerini kontrol için güvenlik güçleri Doğu Karadeniz’de sıfırın altında 10 derecelik soğukta kuş uçurtmuyor.


BÜYÜK DARBE VURULDU

  • Sözde Karadeniz Açılım Grubuna iki yılda tarihin en büyük darbesi vuruldu. Bölgede PKK'nın Karadeniz sorumlusu Mehmet Yakışır ile sözde bölge komutanı Barış Öner dahil birçok teröristin öldürülmesinin ardından, dağılan örgütten geriye sadece iki terörist kaldı. Mehmetçik, bölgedeki bu teröristlerin peşine düştü.

MEHMETÇİK İZ SÜRÜYOR

İstihbarat çalışmaları sonucu, “Kawa” ve “Aras” kod adlı iki teröristin iletişiminin tamamen koptuğu, uzun zamandır buluşmaya çalıştıkları, fakat bölgedeki yoğun operasyonlardan dolayı birbirlerini kaybettikleri tespit edildi. Yer yer 1 metreyi aşan karlı dağlarda beyaz örtüyle kamufle olarak hareket eden Mehmetçik, adım adım iz sürüyor.

  • Terör inlerine bomba yağdı
  • Irak'ın kuzeyindeki terör inlerine düzenlenen hava harekatlarında 5 terörist öldürüldü. Bombardımanda terör örgütü PKK’nın kullandığı silah mevzisi, barınak, sığınak ve mühimmat depoları da imha edildi. Milli Savunma Bakanlığı, vurulan noktaların Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Zap ve Avaşin Basyan’daki terörist yuvaları olduğunu açıkladı. Öldürülen 5 teröristin Hakurk bölgesinde bulunduğu ve üs bölgelerimize saldırı hazırlığında oldukları belirtildi.
#Mehmetçik
#PKK
#Terörist
#Karadeniz
#JÖH
5 yıl önce