|

Son yolculuğuna gelinlikle uğurlandı

Ukrayna’nın Harkov kentinde arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi ile birlikte öldürülen üniversite öğrencisi Buket Yıldız’ın cenazesi, Hatay’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Yıldız’ın tabutunun üzerine gelinlik örtüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Ukrayna'nın Harkov kentinde, eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hüsnü Can Çökmez tarafından evinde öldürülen üniversite öğrencisi Buket Yıldız'ın cenazesi, memleketi Hatay'ın Samandağ ilçesinde, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.


DEDE EVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Sabah saatlerinde gözyaşları arasında morgdan alınan Buket Yıldız'ın cenazesi, helallik için dedesinin evine götürüldü. Burada ayakta durmakta güçlük çeken Yıldız Ailesi ve yakınları cenazeyi gözyaşlarıyla karşıladı. Genç kızın tabutunun üzerine gelinlik örtüldü. Ardından tabut, cenaze aracına konularak Samandağ Asri Mezarlığı'na götürüldü. Yıldız, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.


CİNAYETLER SON BULSUN

  • Cenaze sonrasında açıklamalarda bulunan Buket Yıldız’ın babası Hikmet Levent Yıldız, kadın cinayetlerinin artık son bulmasını isteyerek, “Acılı bir baba olarak konuşuyorum ama bunun dışında bu kadın cinayetleri gittikçe çoğalıyor. Aslında eskiden de vardı ama üzerine bu kadar düşülmüyordu. Şu anda örgütsel, duyarlı kadınlarımız sayesinde ön plana çıktığı için sayıları belli oldu, ciddiyeti ortaya çıktı. Ama ciddiyetin ortaya çıkması yetmiyor. Kadınların ayaklarının altına cennet verildiği halde, o cenneti almaya çalışıyoruz. İnşallah bunlar son olur, azalır, yok olur” dedi. bu canilere de en büyük cezalar gelir. Katil zanlısının tutuklandığını da hatırlatan Yıldız, “Katil, gerçek olmayan iddialar ortaya attı. Adli Tıptan gelen raporları görürseniz gerçekten cani olduğunu öğreneceksiniz. Onun dediklerinin 10’da 1’i bile doğru çıkmayacak; hepsini göreceksiniz” diye konuştu.

ZEYNEP BUGÜN DEFNEDİLECEK

Buket'le birlikte vahşice öldürülen ve cenazesi İzmir'e götürülen Zeynep Hüsünbeyi’nin cenazesi ise bugün defnedilecek. Cenaze, İzmir’in Karabağlar semtinde bulunan Kavaklıpınar Camii’nde öğle namazına müteakip kaldırılacak.

#​Ukrayna
#Harkov
#Zeynep Hüsünbeyi
#Buket Yıldız
#Cenaze
5 yıl önce