|

Terör listesinde Esed neden yok?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam alimlerinin ismini terör listesine yazan Körfez ülkelerine tepki gösterdi. Görmez, “Alimler terör listesine alınıyor ancak zalimlerin ve Esed’in ismi yok” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:23 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez

Gaziantep’teki bir otelde Arap gazetecilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Arapça yaptığı konuşmada, Körfez ülkelerinin terör listesini eleştirdi. Görmez, “Körfez ülkelerindeki gelişmeleri de takip ediyoruz ve görüyoruz ki İslam alimlerinin isimleri terör listelerine alınıyor ancak zalimlerin ve Beşşar Esed’in isminin bu listeye alındığını görmüyoruz. Suriye, Yemen, Irak, Libya ve dünyanın diğer ülkelerindeki kardeşlerimizin sıkıntılarının sona ermesini niyaz ediyoruz” dedi.

FIRAT BÖLGESİNE 80 CAMİ

Görmez, Suriye başta olmak üzere İslam dünyasında yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Mültecilerin kendi ülkelerinden istemeyerek çıktıklarını ancak bugün Türkiye’de güvende olduklarını belirten ifade eden Görmez, ensar ve muhacirlerin ümmetin en güçlü temel taşlarını oluşturduklarını anımsattı.

AFAD, TİKA VE KIZILAY HAYIR
YARIŞINA GİRDİ

Azez, Cerablus, İdlib ve Er-Rai’de 80 cami inşası yer aldığını anımsatan Görmez şunları söyledi: Suriyeli imam hatip ve din adamı kardeşlerimizden 400’den fazlasını işe aldık. AFAD, TİKA ve Kızılay da hayır yarışına girdi ve dünya üzerinde 117 ülkede insani yardımlarına devam ediyor. Türkiye’nin neredeyse her ilinde Suriyeli öğrenci, hoca ve işçi görmek mümkün. Bu da muhacirler ile ensar arasındaki kardeşliğin verdiği güzel meyvelerdendir. Biz cehalet, fakirlik ve işsizlikle mücadele etmekle yükümlüyüz.”

#AFAD
#TİKA
#Mehmet Görmez
7 yıl önce