|

Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer grevdeki belediye işçilerinden 'çalışanlarımız' diye söz etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, kentteki 625 metro ve tramvay çalışanının başlattığı greve ilişkin yaptığı paylaşımda 'çalışanlarımız' ifadesini kullandı. Neptün Soyer'in bu sözlerine AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan tepki geldi. Saygılı, "Bu paylaşım, Tunç Soyer’in içine düştüğü zafiyetin; eşi Neptün Soyer’in de başkan edası ve diliyle tespitlerde bulunarak arka plandan belediyeyi yönettiğinin belgesidir" dedi.

Kübra Yaşar
14:58 - 1/08/2023 Salı
Güncelleme: 15:29 - 30/10/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, metro ve tramvay çalışanının başlattığı greve ilişkin yaptığı paylaşımda 'çalışanlarımız' ifadesini kullandı.
Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, metro ve tramvay çalışanının başlattığı greve ilişkin yaptığı paylaşımda 'çalışanlarımız' ifadesini kullandı.

İzmir'de, 625 metro ve tramvay çalışanını ilgilendiren TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle metro ve tramvay seferleri durduruldu.

625 çalışan greve çıkarken, grevin ikinci gününde de metro ve tramvayın çalışmaması nedeniyle İzmir'de duraklarda ve caddelerde yoğunluk oluştu.

Tunç Soyer'in eşinden tepki çeken paylaşım

İzmirliler grev sebebiyle mağdur olurken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in yaptığı bir paylaşım tepki çekti. Sosyal medya hesabından greve ilişkin bir paylaşım yapan Neptün Soyer, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışanlarımıza önerdiğimiz rakamların Türkiye şartlarında pek çok kamu kurumundan ve özel sektörden daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu açıdan baktığımızda belki de Türkiye'deki tek kamu işçileri grevini İzmir hak etmiyor."

AK Partili Saygılı:
Bu paylaşım arka plandan belediyeyi yönettiğinin belgesidir

Neptün Soyer'in paylaşımında kullandığı 'çalışanlarımıza' ifadesi vatandaşların tepkisine sebep olurken AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da durumu eleştirdi. Neptün Soyer’in sözlerini alıntılayarak paylaşımda bulunan Saygılı,
"Bu paylaşım, Tunç Soyer’in içine düştüğü zafiyetin; eşi Neptün Soyer’in de başkan edası ve diliyle tespitlerde bulunarak arka plandan belediyeyi yönettiğinin belgesidir!"
dedi.


#Neptün Soyer
#Tunç Soyer
#İzmir Büyükşehir Belediyesi
10 ay önce