|

Türkiye’de istikrar ve başkanlık istemiyorlar

Türkiye’nin, 16 Nisan’daki referandumla daha güçlü bir geleceğin temellerini atmaya hazırlanması Avrupa’yı tedirgin etti. PKK ve FETÖ’ye kol kanat geren Batılı ülke siyasetçilerinin Avrupa’nın Nazizm günlerini aratmayan küstahça açıklamaları Türkiye düşmanlıklarını gözler önüne serdi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:36 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hitler yaşasaydı bunlarla gurur duyardı
Hitler yaşasaydı bunlarla gurur duyardı

Koalisyonların tarihe karışacak olması nedeniyle Türkiye'ye artık müdahale etme imkanları kalmayacak olan Batı 16 Nisan seçimleri yaklaşırken maskelerini indirip açıktan saldırıya geçti. Yaptıkları açıklamalarla her defasında Hayır propagandası yapan Batı ülkelerinin liderleri ve yönetim kadrosu yapılacak referanduma engel olmak için tüm çabayı sarf ediyor. Terör örgütlerinin Hayır propagandalarına izin verirken yaptıkları açıklamalarla Türk düşmanlığını gözler önüne seriyor. Bunu yaparken de hiçbir hukuk normu, hiçbir kural, hiçbir diplomasi adabı tanımayarak Nazizm’i aratmıyor. İşte, 18 maddenin bir çoğunu kendi ülkelerinde uygulayan iki yüzlü Avrupalı liderlerin konu Türkiye olunca yaptıkları hezeyan dolu açıklamalar:

Hollanda’nın Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders: BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KABUL EDEMEYİZ

“Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu ile diktatör Erdoğan’ın yetkileri daha da artacak. Biz bu tutumu kabul etmiyoruz. Başkanlık sistemi Erdoğan’ın yetkilerini arttıracak. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değil”

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher: ERDOĞAN'A DAHA ÇOK YETKİ VERECEKLER

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemiyle birlikte daha çok yetki verilecek. Yapılan anayasa Erdoğan’a daha fazla yetki vermeyi amaçlıyor. Türk politikacılar ve bakanlar da bunu destekliyor.”

Avusturya Başbakanı Christian Kern: AB’NİN PARA

MUSLUĞUNU KAPATALIM

“ Türkiye’de yapılacak Başkanlık sistemi referandumla mevcut anayasa ve demokrasi ayaklar altına alınacak. Başkanlık sisteminin getirilmek istenmesi ve tüm olanlar Erdoğan’ın otorite programına hız verdiğini gösteriyor. Belki de AB’nin para musluğunun kapatılması gerekiyor”

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: İDAM CEZASI GELİRSE MÜZAKERELER KESİLİR
“Türk hükumetinin getirmeye çalıştığı başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğindeki retorik, Avrupa konserine tiz bir ses etkisi yapıyor. Ben armoni tutkunu birisi olduğum için, böyle tiz dil vuruşlarını sevmiyorum. Türkiye’nin üyeliği AB ülkelerinin istememesinden değil, Türklerin AB standartlarını getirme konusundaki isteksizliğinden gerçekleşmeyebilir. Yeni Anayasayla birlikte eğer Türkiye’de idam cezası yeniden getirilirse bu, üyelik müzakerelerinin kesilmesi anlamına gelir.”

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Başkanı Ska Keller: TÜRKİYE’YE AMBARGO UYGULAYALIM

“Türkiye’deki başkanlık sistemi tartışmalarını göstermelik buluyorum. Hayır oylarının yüzde 50’nin üzerinde olduğu için Türkiye’deki muhalefetin desteklenmesi gerekiyor. Başkanlık sistemini uygulamak isteyen Erdoğan’a en etkili cevabı gümrük birliğinin genişletilmemesi, Türkiye’ye silah satışının durdurulması ve ekonomik yardımlara son verilmesi gerekiyor.”

İsveç Başbakanı Stefan Löfven: GELİŞMELERDEN

ENDİŞELİYİZ

“Türkiye’deki gelişmelerden endişeliyiz. 16 Nisan’da yapılacak başkanlık sistemi halk oylamasının konusu, hapisteki ve işlerinden atılan tüm insanları kapsıyor. Türkiye’de ifade özgürlüğü konusunda kısıtlamalar ciddi kısıtlamalar var. Bu nedenle yapılacak referandum bu kısıtlamalara bir çözüm üretmiyor. Bu konuda ciddi endişeler duyuyoruz”


Alman Sosyal Demokrat Parti Başkanı Martin Schulz:

TÜRKİYE’NİN AB’YE ÜYELİĞİ MÜMKÜN DEĞİL
“Şu anki durumda Türkiye’nin AB’ye üyeliği kesinlikle mümkün değil. Avrupa’daki bütün hükümet liderleri Erdoğan’a net bir şekilde kendisinin şu sıralar bütün sınırları aştığını söylemeli. Aynı şekilde Almanya ve diğer ülkelerin Nazilerle kıyaslanmasını da kabul edemeyiz. Türkiye on yıllardır olmadığı kadar kutuplaşmış durumda. Türkiye’deuygulanmak istenen Başkanlık sistemi ve uygulanan stratejiler er ya da geç başarısız olacağını belirtmeliyiz.”

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel: BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE AB ÜYESİ OLMASI GERÇEK DIŞI

”Türkiye’de yapılacak referandum ve uygulanacak başkanlık sistemiyle birlikte Türkiye’nin bundan sonra Avrupa Birliği üyesi olmasını gerçek dışı. Türkiye, AB üyeliğine hiçbir zaman olmadığı kadar uzak."

Alman Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) milletvekili Norbert Röttgen: BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLİRSE AB
İLİŞKİLERİ KESİLİR

“Türklerin referandum öncesi planlanan Anayasa reformunun şimdiki Cumhurbaşkanı’nın çıkarına olduğunu ve aynı zamanda Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin de oylandığını bilmesi gerekiyor. Türkiye’yi liberal demokrasiden uzaklaştıracak olan değişikliklerin AB ile uyumlu olmuyor. Başkanlık sistemine geçilirse, AB ilişkileri kesilir” dedi.
#Türkiye
#16 Nisan
#Referandum
#Avrupa
#FETö
#Nazizm
7 yıl önce