|

Türkiye’de buluşuyor

Dünya genelinden yaklaşık bin 500 bilim insanı Antalya’da ilk kez düzenlenecek 1. Uluslararası Organ Nakli Ağı Kongresi’nde buluşacak.

Haber Merkezi
04:00 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:44 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
1. Uluslararası Organ Nakli Ağı Kongresi 17-21 Ekim’de Antalya Kemer’de gerçekleştirilecek.
1. Uluslararası Organ Nakli Ağı Kongresi 17-21 Ekim’de Antalya Kemer’de gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından nisan ayının başında çalışmalarına başlanan 1. Uluslararası Organ Nakli Ağı Kongresi 17-21 Ekim’de Antalya Kemer’de gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük programda da yer alan ve Türkiye Organ Nakli Vakfı koordinasyonunda yapılacak kongreye Afrika'dan Avrupa'ya, Latin Amerika'dan Asya'ya kadar farklı kıtalardan sağlık bakanları katılacak.

76 ÜLKE KATILACAK

Uluslararası Organ Nakli Ağı-ITN çerçevesinde yürütülen faaliyetlere katılım sağlayan Senegal, Nijerya, Kenya, Etiyopya, Mısır, Malezya, Hindistan, Pakistan, Fas, Tunus ve Cezayir'in aralarında bulunduğu 76 ülkenin yanı sıra kongrede mülteci barındıran Avrupa ülkelerinin bakanlarının da yer alması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı ve Uluslararası Organ Nakli Ağı (ITN) da söz konusu işbirliğinin devam ettirilmesinde öncü bir rol üstlenecek.

144 OTURUM OLACAK

Organ naklinde dünyada otorite olan yaklaşık bin 500 ismin konuşmacı ve oturum başkanı olarak yer alacağı kongrede, değişik kategorilerde 144 oturum yapılacak. Kongrede kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek naklinde son uygulamalar, organ naklinde yeni teknolojiler, organ nakliyle ilgili suçların önlenmesine yönelik uluslararası çalışmalar, organ naklinde etik ve hukuk tüm boyutlarıyla organ bağışı, organ nakli hemşireliği ve organ naklinde yoğun bakım gibi konular ele alınacak.

#Türkiye
#Organ Nakli
6 yıl önce