|

Van Gölü’nün miras bekçileri

Van Gölü’nde acil yardım ve kurtarma operasyonları yürüten Jandarma Bot Komutanlığı timi, Akdamar Anıt Müzesi, inci kefali ve yüzlerce kuş türünü de korumak için mesai yapıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 23:35 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Ekip, inci kefalini korumak için 196 önleyici hizmet devriyesi gerçekleştirdi. Kaçak avlanmaya izin vermedi.
Ekip, inci kefalini korumak için 196 önleyici hizmet devriyesi gerçekleştirdi. Kaçak avlanmaya izin vermedi.

Van Gölü’nde görevli Jandarma Bot Komutanlığı timi, mavi sulardaki kültür ve tabiat varlıklarını korumak için yoğun çaba sarf ediyor. Sorumluluk alanı Van Gölü olan İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı timi, dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan ve endemik tür olan inci kefalinin yanı sıra kente gelen yerli ile yabancıların uğrak yeri Akdamar Adası ve üzerindeki Akdamar Anıt Müzesi ile başta flamingolar olmak üzere yüzlerce kuş türünü korumak için mesai harcıyor.

Bu yıl 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında üremek için suyun akış yönünün tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalini korumak için 196 önleyici hizmet devriyesi gerçekleştiren ekip, müdahale ettiği 62 kaçak avlanma olayında 68 ton 148 kilo balığa el koydu, 24 ton 550 kilo canlı balığı da tekrar göle bıraktı.

KAÇAK AVA 115 BİN LİRA CEZA

Mevzuata uygun olmayan 5 bin 200 ağ ele geçiren tim, kaçak avcılara da bir yılda 115 bin 621 lira para cezası kesti. Yaptıkları faaliyetlerle Van Gölü’nün “miras bekçileri” haline gelen jandarma ekibi, doğal ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak için mücadele ediyor.

#Akdamar Anıt Müzesi
#​Van Gölü
#Van
5 yıl önce