|

Hafize Gaye Erkan kimdir?

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atandı. Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında dünyaya geldi. İstanbul Erkek Lisesi'nden ikincilik ile mezun olan Hafize Gaye Erkan, First Republic Bank'da yönetici olarak çalışmaya başladı. Bankada başarılı bir kariyere imza attı ve bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesinde geniş rol oynadı. Bu sayede bankanın tepe yöneticilerinden biri konumuna geldi. Erkan ayrıca ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.'da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı, halen daha küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır. Peki Hafize Gaye Erkan nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte Hafize Gaye Erkan hayatı ve biyografisi.

10:48 - 7/06/2023 Çarşamba
Güncelleme: 14:18 - 9/06/2023 Cuma
Yeni Şafak
Hafize Gaye Erkan hayatı, biyografisi
Hafize Gaye Erkan hayatı, biyografisi
Hafize Gaye Erkan
yaşamı ve kariyeri Merkez Bankası’nın yeni başkanı olmasıyla birlikte merak edilmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı
, Merkez Bankası (
) başkanlığı için önerdiği Hafize Gaye Erkan ile görüştü. Bu görüşmenin ardından Hafize Gaye Erkan TCMB'nin başına geçti. Gaye Erkan’ın kim olduğun vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, Hafize Gaye Erkan kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

Hafize Gaye Erkan kimdir?

Hafize Gaye Erkan
, 1982 yılında dünyaya geldi. Türk ekonomist ve mühendis. Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olmasının ardından eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti ve orada finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Bazı ekonomi dergileri tarafından dikkat çeken genç ekonomistler arasında gösterildi.

Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu ve üniversite sınavında derece yaparak 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne girdi. Bölümünü birincilikle tamamladı ve ardından Princeton Üniversitesi'nden kabul edilerek yurt dışına taşındı. Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi.

Bu sayede ülkedeki "en genç finans profesörü" unvanını elde etmiş oldu. Daha sonra Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını daha tamamladı.

Sektöre Princeton'daki eğitimini tamamlamasının ardından, aldığı teklif üzerine 2005 yılında Goldman Sachs'da başladı. Burada yaklaşık 9 yıl çalıştı ve ardından o dönem yaşadığı problemler yüzünden devlet idaresine geçmiş bir banka olan First Republic Bank'da yönetici olarak çalışmaya başladı.

Bankada başarılı bir kariyere imza attı ve bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesinde geniş rol oynadı. Bu sayede bankanın tepe yöneticilerinden biri konumuna geldi.

Erkan ayrıca ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.'da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı, halen daha küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır.

#Hafize Gaye Erkan
#Hafize Gaye Erkan hayatı
#Hafize Gaye Erkan biyografisi
1 yıl önce