|

Aamir Khan: Myanmar'da olanlar yürekler acısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak yeni filmi "Secret Superstar" filminin tanıtımı amacıyla İstanbul'a gelen Bollywood yıldızı Aamir Khan, düzenlediği basın toplantısında, Arakan'da yaşanan katliama da değindi ve yaşananların yürekler acısı olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
10:40 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:26 - 5/10/2017 Perşembe
AA
Aamir Khan'ın yeni filmi Secret Superstar, 20 Ekim'de vizyona girecek.
Aamir Khan'ın yeni filmi Secret Superstar, 20 Ekim'de vizyona girecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak yeni filmi "Secret Superstar" filminin tanıtımı amacıyla İstanbul'a gelen Bollywood yıldızı Aamir Khan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.


Türkiye'ye gelmeyi çok istediğini ifade eden Khan, "Özellikle birkaç yıl önce Türkiye'de filmlerimi izleyen genç dostlarımdan sosyal medyada sık sık mesajlar almaya başladım. Filmlerimi izlediklerini bilmiyordum. Çok mutlu oldum. Sürekli olarak beni davet etmeye devam ettiler. O zamandan beridir buraya gelmeyi düşünüyordum" diye konuştu.

"Bu işi yaptığım için mutluyum"

Bollywood sinemasında yakaladığı başarısının nedenini bilmediğini söyleyen ünlü oyuncu, şöyle konuştu:

"İzleyicilerin özellikle bir aktörü sevmesinin ve diğerlerini o kadar sevmemesinin nedenini bilemiyorum. Bu konuda hiçbir zaman emin olamayız. Bir aktörü diğerlerinden daha popüler yapan nedenin ne olduğunu anlamak oldukça zor. Ben bu konu üzerinde hiç düşünmüyorum. Sadece bu işi yaptığım için mutluyum ve işimi yaparken zevk almaya çalışıyorum. Benim için çok eğlenceli bir iş ve yaptığım işten zevk alıyorum."

Sanatçı, Türkiye'de 20 Ekim''de vizyona girecek olan yeni filmi "Secret Superstar"a ilişkin de bilgi vererek, "Bu film, insanların kalbine dokunursa mutlu olurum. Film, çok işlenmemiş bir konuya değiniyor" dedi.

"Arakan'da yaşananlar yürekler acısı"

Başarılı oyuncu, Arakan'da yaşanan katliama ilişkin yöneltilen soruya verdiği cevabında, yaşananların yürekler acısı olduğunu söyleyerek, "Bence Myanmar'da olanlar yürekler acısı. Dünyanın herhangi bir yerinde insanlar acı çektiklerinde ya da bu tarz trajik olaylar yaşadıklarında, bu gerçekten çok üzücüdür. Ancak dünyanın her yerinde farklı zamanlarda bu tür şeyler yaşanıyor. Çok trajik ve gerçekten üzücü. Ben bu konuda sadece umut edebilir ve dua edebilirim" ifadelerine yer verdi.

"Havaalanında karşılanmam beni çok duygulandırdı"

Havaalanında gördüğü aşırı ilgiye de değinen sanatçı, çok duygulandığına işaret ederek, "Hayranlarımı heyecanını görmek beni çok mutlu etti. Ben de burada olduğum için çok heyecanlıyım. Onlarla daha çok vakit geçirmek isterdim. Fakat bu mümkün olmadı ancak karşılamaları beni çok duygulandırdı" diye konuştu.

Türk hayranlarının kendi filmlerini ne zaman izlemeye başladığını merak ettiğini söyleyen oyuncu Khan, "Nasıl başladığı hakkında hiçbir fikrim yok. Çünkü farklı bir dil. Nasıl başladığını bilmiyorum ama filmlerimi izlediğiniz için mutluyum ve sonunda Türkiye'de olduğum için de gerçekten çok mutluyum" ifadelerini kullandı.


"Amerikan kültürü bana yabancı"

Sanatçı, Amerikan kültürü kendisine yabancı geldiği için, bugüne dek Hollywood filmlerinde oynamadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Oradan da teklifler geldi. ABD'den gelen ve bugüne kadar okuduğum senaryolar içinde beni etkileyen biri olmadı. Bunun dışında aslında benim için senaryonun nereden geldiği önemli değil. Çin'den, ABD'den, Hindistan, Afrika ya da Türkiye'den olabilir. Karakterler ve hikaye beni etkilediyse senaryonun nereden geldiğini çok da umursamıyorum."

Film yaparken ya da hikayeyi anlatırken, dünyanın herhangi bir ucundaki izleyiciyle iletişim kurduklarına vurgu yapan Khan, "Sizinle tamamen karşıt düşünceli kişiler de çıkıyor karşınıza. Farklı düşünceli izleyicilerin olmasına da saygı duyuyorum. Çünkü her tür düşünce önemlidir benim için. Kurduğunuz iletişimi sevgiyle yapmak çok önemli bence. Sevgiyle ulaşabilmek önemli. Konuşmaya karşı düşünceli kişileri de katmak önemli. Biriyle hemfikir olmadığınızda, bu konuşmayı devam ettirmeyeceğim demek, onu dışarıda tutmak kolay olanı. Ben farklı zıt düşünceleri de duymaktan memnunum" ifadelerini kullandı.

#Aamir Khan
#Secret Superstar
6 yıl önce